Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy tanuljak angol nyelvvizsg...

Hogy tanuljak angol nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés
Jövő nyáron szeretném letenni a középfokú nyelvvizsgát és az lenne a kérdésem, hogy azon kívül, hogy angol könyveket olvasok, filmeket nézek, nyelvtant gyakorlom stb. azon kívül mit csinálhatnék? Ti, hogy készültetek a vizsgákra?

2013. szept. 10. 18:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Ennél többet nem tehetsz szerintem. Max. még azt bírom javasolni, hogy beszélgess valakivel szóban angolul...

Egyébként én majd nyáron kezdem majd a felkészülést és jövő évvégén csinálom meg.

Egy ismerősöm most kezdett el járni nyelviskolába. Ő decemberbe megy. Hát nem tudom, hogy az mennyire segít majd neki...

2013. szept. 10. 18:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Milyen (fajta) ny.vizsgára mész?
2013. szept. 10. 20:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Ilyen felkészítő könyvet mindenképp nézz át,

attól függően, hogy melyik típusra mész.

2013. szept. 10. 20:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Leveleket minél többet nézz!

Kezdő,befejező sablonmondatokat!

2013. szept. 11. 14:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Szóbelihez a legjobb, amit tehetsz, ha szándékosan belekényszeríted magad angol nyelvű beszédhelyzetekbe.

Menj ki az utcára, és fogjál magadnak turistákat. (Komolyan!)

2013. szept. 11. 14:40
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A szóbeli gyakorlásos ötlet jónak tűnik, lehet, hogy majd kipróbálom. :)

#2 Még nem tudom pontosan, több félét ajánlottak de még nem döntöttem el.

2013. szept. 11. 15:55
 7/7 anonim ***** válasza:

a turistás dolog tényleg jó, mert leszólítasz valakit, de nem akarsz leégni így ösztönből a legtöbbet hozod magadból ki. annyit javaslok, ha van módod, nézz angol nyelvű hiradót, meg angol nyelvű műsorokat ne csak filmeket. javaslom pl. a discovery csatornák különböző műsorait. mai tv-ken már lehet váltani hangot a csatornáknál (legalábbis nálunk lehet 3-4 csatornánál) halgass zenét, és koncentrálj arra hogy egymás után kihallj minden szót (ez majd a magnós részeknél jön jól)a szövegből. ha a nyelvtan alapod megvan, forgasd a szótárat, tanulj kifejezéseket- itt egy link, ez nagyon jó: [link]

sok sikert hozzá!

2013. szept. 13. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!