Hogy tanuljak angol nyelvvizsgára?
Ennél többet nem tehetsz szerintem. Max. még azt bírom javasolni, hogy beszélgess valakivel szóban angolul...
Egyébként én majd nyáron kezdem majd a felkészülést és jövő évvégén csinálom meg.
Egy ismerősöm most kezdett el járni nyelviskolába. Ő decemberbe megy. Hát nem tudom, hogy az mennyire segít majd neki...
Ilyen felkészítő könyvet mindenképp nézz át,
attól függően, hogy melyik típusra mész.
Leveleket minél többet nézz!
Kezdő,befejező sablonmondatokat!
Szóbelihez a legjobb, amit tehetsz, ha szándékosan belekényszeríted magad angol nyelvű beszédhelyzetekbe.
Menj ki az utcára, és fogjál magadnak turistákat. (Komolyan!)
Köszönöm a válaszokat. A szóbeli gyakorlásos ötlet jónak tűnik, lehet, hogy majd kipróbálom. :)
#2 Még nem tudom pontosan, több félét ajánlottak de még nem döntöttem el.
a turistás dolog tényleg jó, mert leszólítasz valakit, de nem akarsz leégni így ösztönből a legtöbbet hozod magadból ki. annyit javaslok, ha van módod, nézz angol nyelvű hiradót, meg angol nyelvű műsorokat ne csak filmeket. javaslom pl. a discovery csatornák különböző műsorait. mai tv-ken már lehet váltani hangot a csatornáknál (legalábbis nálunk lehet 3-4 csatornánál) halgass zenét, és koncentrálj arra hogy egymás után kihallj minden szót (ez majd a magnós részeknél jön jól)a szövegből. ha a nyelvtan alapod megvan, forgasd a szótárat, tanulj kifejezéseket- itt egy link, ez nagyon jó: [link]
sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!