Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikortól kell felkészítésre...

Mikortól kell felkészítésre járnom?

Figyelt kérdés

sziasztok! Jövő tavasz végén vagy nyár elején szeretnék középfokúzni angolból. A telc jó?

Külön tanárhoz járnék de nem tudom hogy mikortól kezdjek el járni, hogy érné meg mertt nem vagyok olyan jó angolból a nyelvtannal itt-ott vannak problémáim de egy olyan 4-es vagyok

17l

2013. szept. 8. 00:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia. :)

A TELC nagyon jó vizsga szerintem, az írásbelinek is csak a nyelvtani része picit nehezebb, de szerintem a többi nem vészes, a szóbeli meg kifejezetten könnyű. Mondjuk én mindig dicséretes ötös voltam angolból, nyolcadik elején vizsgáztam, és előtte kb. 2-3 hónapot készültem, az sem volt olyan intenzív. De ha úgy érzed, hogy van még mit bepótolni, akkor szerintem akár már most elkezdheted.

Csinálj próbafeladatsorokat, úgy sokkal könnyebb az egész, hogy tudod, hogy mire számíts. Én ebből a könyvből készültem fel, típusfeladatok vannak benne, meg szóbeli minták is: [link]

Tényleg nagyon jó könyv, sok hasznos dolgot tudsz meg belőle, mert a vizsgán totál ugyanilyen feladatokat kapsz, meg a szóbelit is nagyjából el tudod képzelni a könyv alapján, hogy hogy zajlik.

Egyébként az a legfontosabb, hogy készülj fel rá rendesen, de ne izguld túl, azért egy középfok annyira nem nehéz. :) Általánosban nem voltam kéttanos, mégis 75%-os nyelvvizsgám lett, ami ahhoz képest nagy szó, hogy akkor milyen szinten tanítottak minket angolul. :D (Ma már kéttanos vagyok amúgy. :)) Sok sikert!

2013. szept. 8. 00:37
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi ment a zöld kéz :)
2013. szept. 8. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!