Mennyire nehéz egy B2-es ÖSD nyelvvizsga,3 hónap alatt fel lehet rá készülni?
Figyelt kérdés
2013. szept. 6. 15:33
1/4 anonim válasza:
Nekem másfél hónap is elég volt a felkészüléshez. :)
2/4 A kérdező kommentje:
és milyen szinten voltál ??
2013. szept. 6. 16:05
3/4 anonim válasza:
2,5 - 3 év suliban töltött német nyelvtanulás után (heti 3 óra) mentem el. Írásbelire az ÖSD Test- und Übungsbuch-ból tudsz készülni. Nekem bőven elég volt megcsinálni az összes feladatot, nem kellett más. A panaszlevelet felépítő formulák is benne vannak (több is, mint amit fel tudsz használni, szóval a szimpatikusabbakat kiválasztod.). Szóbelire a leghíresebb kávézókat, éttermeket, fürdőhelyeket, nevezetességeket, stb. kiválasztod, gyűjts 3-4 érdekes adatot mindegyikről. A képleíráshoz elég, ha önállóan otthon elmondasz egy-egy témát ami eszedbe jut. Konkrét szövegeket szerintem nem érdemes "bemagolni", mert bele fog kérdezni. Vitához pedig kérj meg ismerőst, tanárt, osztálytársat, hogy azt a 10 db vitát gyakorolja el veled. (Erre van 15 perc felkészülési időd, szóval nem fog gondot okozni). Fontos, hogy nem a nagyon bő szókincs a lényeg, hanem a gyors reakció, a gondolkodás és a feladatmegoldás. Engem előszeretettel szivatott a vizsgáztató, viszont a pontozás korrekt volt. Diktafonra számítsál.
4/4 anonim válasza:
Egyébként B2-es vizsgán voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!