Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nehéz Angolul megtanulni jól...

Nehéz Angolul megtanulni jól írni?

Figyelt kérdés

Átböngésztem az Angol tanulással kapcsolatos kérdéseket, de mindenhol a beszédkészség van kiemelve. (nézünk filmet, olvassunk könyvet…stb)

Én írni szeretnék Angolul jól megtanulni, mert az Interneten keresztül szeretnék levelezni és külföldi fórumokra írni hozzászólásokat.

Miként tudom hatékonyan fejleszteni az írást, ehhez tanár kell, aki kijavítja és elmagyarázza, hogy mit és miért úgy írunk ahogy, vagy ezt tanár nélkül is tudom fejleszteni.

Sajnos a levélírásban a webfordítást kell használnom, némi bele javítással, de messze nem az igazi az írásom és nagyon örülnék, ha magamtól is menne.

2009. okt. 30. 10:26
 1/5 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Ha magyarul jól fogalmazol, akkor könnyebb.

Olvassál sokat, akkor írni is jobban fogsz.

Szerintem a te célkitűzésedhez nem kell külön tanár, mert az anyanyelvi írók sem tökéletesek és az itteni tanárok pedig a nyelvtant erőltetik, ami haszontalan szerintem.

2009. okt. 30. 10:49
 2/5 anonim válasza:
Szia! Én most angol nyelvű kereszrejtvénnyel fejlesztem magam. Nekem bejön, nincs annyira tanulás szaga, és szórakoztat. Lehet kapni pl. az Alexandrában is ilyen keresztrejtvényeket, és még a szókincset is fejleszti, na meg a helyesírást. 1000-1500 szavas a füzet és lehet kapni különböző témában: kezdő, haladó, utazás, üzlet...stb. kb 600 Ft 1 db, és 45 db rejtvény van benne + szószedet + megfejtés. Persze ez a szókincs bővítését és a helyesírást fejleszti csak.
2009. okt. 30. 11:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez a keresztrejtvényes tetszik.
2009. okt. 30. 11:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha te igényesen, helyesen akarsz írni, nem csak amolyan "jó lesz az ide, úgyis megértik" stílusban, (ugyanis azt egyáltalán nem biztos, hogy megértik)akkor kell a magántanár. Heti egy óra elég, a köztes időben te írsz, ő meg egy órában kijavítja és elmagyarázza. A webfordítást sürgősen felejtsd el, az egy bűn! Amúgy meg olvass: interneten bármit, azon kívül könnyített olvasmányokat és tankönyvet is.
2009. okt. 30. 15:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha magyarul jól fogalmazol, akkor könnyebb.

De ha valaki jól fogalmaz magyarul, akkor angolul is szeretne legalább olyan magas szinten, és ez szokott galibát okozni, ahogy én látom.

2009. okt. 30. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!