Mit válasszak? A többi lentebb szerepel.
Figyelt kérdés
Nincs különösebben extra nyelvérzékem, átlagos. Angolt tanultam. Az elég jól megy. Szeretnék még egy nyelvet tanulni de nem tudom melyiket érdemes. Túl sok tetszik és ezért vagyok bajban. Bejön pl. az orosz, német, olasz, francia és a svéd. Szóval melyiknek fogjak neki?2013. aug. 20. 09:31
1/5 anonim 

válasza:

Szerintem angol után német ér a legtöbbet, utána ilyen sorrendben: japán, spanyol, orosz, francia, svéd, olasz.
2/5 anonim 

válasza:

Csak "hobbi"-ból tanulnád v. szeretnél majd
nyelvvizsgát?
Én európai nyelvet választanék.
Meg függ attól is, melyikhez van jó tankönyv, gyakorlókönyv.
3/5 A kérdező kommentje:
Hobbiból.
2013. aug. 20. 11:50
4/5 Cristo 

válasza:

Hát igen. Ez attól is függ, "mire" akarod használni a nyelvet. Ha elhelyezkedni akarsz Európán belül a német, a francia és/vagy az orosz (+ talán a spanyol); Ázsiában az orosz, japán (vagy kínai). Amerikában legfőbbképpen a spanyol. (persze ezek angol mellett)
Nekem pl. tök mindegy (na jó azért annyira nem mind1) mit tanulok, mert nem a nyelvek szakirányába megyek tovább; lehet úgy is nevezni, hogy hobbijaim egyike. De egy nyelvvizsgát minimum le akarok tenni belőlük.
5/5 Cristo 

válasza:

Figyi: ha hobbi, akkor azt tanuld, amelyik a legjobban tetszik, vagy amelyikkel a legtöbbet érnéd el, de az sem árt, ha megtanulsz 3-4 nyelvet. Az a lényeg, hogy van egy angol, amit szinte mindenki beszél ,és megért. Angol után válassz a világnyelvek közül egyet-kettőt (német-francia-spanyol-olasz-orosz); esetleg egy keleti nyelvvel sem járnál rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!