Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egyetemen ha van lehetőségem...

Egyetemen ha van lehetőségem felvenni nyelvet, mit vegyek fel?

Figyelt kérdés
Olyat amiből érettségiztem (német) vagy vehetek fel egy tök ismeretlent is amit eddig sosem tanultam (angolra gondoltam)
2013. aug. 16. 10:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Bizonyos nyelvekhez kell egy alapfokú előzetes nyelvtudás (ilyen pl. az angol, német, orosz, spanyol, francia, olasz). Ez alapján mérlegelj.
2013. aug. 16. 10:15
 2/6 anonim ***** válasza:

Első: van olyan egyetem, ahol tanfolyam szerűen tanítanak nyelvet kezdőtől a végletekig, például nálunk is van lehetőség 7-8 nyelvből választani. Nem feltétlenül mellékszakra kell gondolni.

Amúgy kérdező: a főszakodhoz melyik nyelv passzolna jobban? Én például szerettem volna egy új nyelvbe kezdeni, de rájöttem, hogy az angolt kell elmélyítenem, szóval sajnos marad az angol... Ha neked nem kell majd a német vagy az angol KIFEJEZETTEN, és sokkal lelkesebben tanulnál egy másik, ritkább nyelvet, akkor hajrá.

2013. aug. 16. 10:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Ja, hát olyan nálunk is van, csak általában minort szoktak felvenni, azért hittem azt, hogy a kérdező arra gondol :D
2013. aug. 16. 10:24
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem vagyok még tisztába ezekkel a szak meg tantárgy meg ilyesmi felvételekkel ha érthetetlenül írtam bocs :D

Igazából angolt azért szeretnék tanulni, mert az kell mindenhol szinte, a németet azért nem, mert abból úgyis le nyelvvizsgázok, abból már megvan hozzá a tudás

2013. aug. 16. 10:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Az angol tényleg fontos.
2013. aug. 16. 10:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy van hogy hogy ha a mi szakunkra teljesítettük a kötelező nyelvet(nyelvvizsga megvan) akkor utána bármit felvehetünk, akár más karok nyelvóráit is.

Szerintem angolt érdemes fölvenned, én pont fordítva csináltam hogy volt angolom és németezni kezdtem.

2013. aug. 17. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!