Egyetemen ha van lehetőségem felvenni nyelvet, mit vegyek fel?
Első: van olyan egyetem, ahol tanfolyam szerűen tanítanak nyelvet kezdőtől a végletekig, például nálunk is van lehetőség 7-8 nyelvből választani. Nem feltétlenül mellékszakra kell gondolni.
Amúgy kérdező: a főszakodhoz melyik nyelv passzolna jobban? Én például szerettem volna egy új nyelvbe kezdeni, de rájöttem, hogy az angolt kell elmélyítenem, szóval sajnos marad az angol... Ha neked nem kell majd a német vagy az angol KIFEJEZETTEN, és sokkal lelkesebben tanulnál egy másik, ritkább nyelvet, akkor hajrá.
Nem vagyok még tisztába ezekkel a szak meg tantárgy meg ilyesmi felvételekkel ha érthetetlenül írtam bocs :D
Igazából angolt azért szeretnék tanulni, mert az kell mindenhol szinte, a németet azért nem, mert abból úgyis le nyelvvizsgázok, abból már megvan hozzá a tudás
Nálunk úgy van hogy hogy ha a mi szakunkra teljesítettük a kötelező nyelvet(nyelvvizsga megvan) akkor utána bármit felvehetünk, akár más karok nyelvóráit is.
Szerintem angolt érdemes fölvenned, én pont fordítva csináltam hogy volt angolom és németezni kezdtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!