Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tudnátok olyan oldalakat...

Tudnátok olyan oldalakat írni, ahol lehet nyelvtant tanulni + szavakat?

Figyelt kérdés
Németet és spanyolt tanulok és nem tudok ilyen oldalakat. Így meg nehéz. Tehát olyanra gondolok ahol könnyen meglehet tanulni a szavakat, a nyelvtant is rendesen elmagyarázza, példákkal akár képekkel is stb... Kiéjtés gyakorlása meg ehhez hasonlók. Továbbá nem unom meg könnyen az ottani tanulást. Például szótanulós oldal: quizlet csak itt az a gond, hogy nyelvtan = 0 ... :( És így nekem nem jó. Köszi a segítséget!

2013. aug. 11. 18:31
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Szavakat be lehet magolni interneten is, de a nyelvtant nem. Ahhoz magyarázatokra, értelmezésekre van szükség, ahol a közvetlen visszajelzés, visszacsatolás nélkülözhetetlen. Sok weboldal "tanít" spanyolt, de egyik sem ér semmit, ha nincs, aki közvetlenül segítsen neked. Ezek, max. arra jók, hogy kiegészítsék az elsődleges tudásodat, bővítsék a tanártól megszerzett ismereteidet. Vagyis, internetről, sajnos, sosem tanulsz meg spanyolul!
2013. aug. 12. 09:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Első: itt vagyok élő példának, hogy de. Bár én könyvből tanulok, de tanárnak egy fillért sem fizetnék, pedig én magam angolt tanítok:) Ja, és jópár élő példát ismerek rá, hogy egy nyelvet meg lehet tanulni tanári segítség nélkül. Én a Colores című könyvből tanulok, és ha valami hiányos, rákeresek külföldi fórumokon (ha nem tudsz angolul, az mondjuk szívás, mert ezek ált. angolul vannak). A szavak bemagolásának semmi értelme, egy-két hétre esetleg megjegyzed, aztán elfelejted. Helyette szívd magadba a spanyolt, ahonnan csak tudod: zenék, dalszövegfordításdok, filmek, spanyol olvasmányok, spanyol fórumok, híroldalak stb. Én így csinálom, és sokszor magam is meglepődök, hogy mennyi szót tudok. Bár az tény, hogy portugál középfokom van, és a két nyelv szókincse jó 80 %-ban megegyezik. Bár ha angolul tudsz, már az is nagy segítség, rengeteg szó szinte ugyanaz a két nyelvben.
2013. aug. 12. 09:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szántai Gábor nyelvtan gyűjteményében összegyűjtötte a német helyesírási szabályokat.

Ezeket példákon keresztül írta le.

Ennél jobb, összefüggőbb tananyagot még nem sikerült találnom, pedig 2 éve folyamatosan gyűjtöm őket.

[link]

Ha megnézed a gyors menüt, nyelvtan gyújteményen kívül keresztrejtvényt és másfajta nyelvi játékokat is találsz.

Illetve ez is jó oldal, itt megtalálod a főbb nyelvtani szabályokat példákon keresztül.

Kis türelem kell hozzá, mert lassan tölt be az oldal.

[link]

Ugyanitt különböző nyelvleckéket is találsz, a kiejtést is meg tudod hallgatni.

[link]

Ez egy kedvelt nyelvi játék, ha nem ismered, betűket kell kitalálni, és azokon keresztül a feladvány szavát.

[link]

Itt találsz jónéhány tulajdonságot:

[link]

Fontos német kifejezések

[link]

Érdemes körülnézned a Youtube-on is.

Nagyon sokan töltöttek fel német nyelvtan anyagokat, vagy mint az alábbi is, könnyített német nyelvű vicces történeteket.

Ha már tanultál németet valamennyire, akkor megérted Sascha, Anna, Nick és Sam történetét.

Érdemes a kiejtés miatt is többször meghallgatni.

Jobb oldalon találod a többi részét a kis történetnek.

http://www.youtube.com/watch?v=HtAK8Ev1y6Q

Tessék. Erre gondoltam.

Itt válogathatsz.

http://www.youtube.com/results?search_query=N%C3%A9met+nyelv..

Sajnos, spanyolul nem tanulok, így ebben nem tudok neked segíteni.

Üdv Ági

2013. aug. 12. 11:54
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Jah, ki, mit nevez nyelvtudásnak!!!! Ha felmegyek egy oldalra és elolvasom egy betegség tüneteit ill. kezelési módjait, már orvos professzor vagyok???? Az, nem nyelvtudás, csak blabla, amit csak a netről sajátítasz el!
2013. aug. 12. 14:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Látom az értő olvasás nem megy. Írtam, hogy könyvből a net segítségével. Ne akard már mindenkire rátukmálni a tanárt, mert kell a 'dinero'. Nekem is kell édes szívem, de soha egy tanítványomnak sem mondtam, hogy nélkülem nem tudna angolul megtanulni.
2013. aug. 12. 15:01
 6/10 anonim ***** válasza:
22%

Igen Tisztelt Előttem Szóló!

Én, valóban nyelvtanár vagyok, ezért tudom, nagyon jól, hogy lehet és hogy nem nyelvet tanulni. Ami pedig a tukmálást illeti, nos én csak jót akarok neki, és ha arra gondolsz, hogy a pénzért teszem, had mondjam el neked, hogy interneten INGYEN tanítok!!!! Számomra nem a pénzről szól a nyelvoktatás, mint szinte mindenhol máshol, hanem az önzetlen segítségről és a hivatástudatról! Te is nyelvtanár vagy??? Olyan is, ha internetes hülyeségekből "tanultál"!!!

Maradok Tisztelettel: Juanito Rico

2013. aug. 12. 19:44
 7/10 anonim ***** válasza:
60%
Hát én itten csak Ági segítségét tudtam pontozni. A többi az nulla...:)))
2013. aug. 12. 20:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Akkor te is 'internetes hülyeség' vagy ezek szerint:O Azért kicsit ciki, hogy nyelvtanár létedre 5 sort nem tudsz úgy elolvasni, hogy értsd is, lásd az első válaszomban leírtam, hogy angolt tanítok. És igen, javaslom a tanítványaimnak, hogy csináljanak olyan hülyeségeket, mint interneten levelezés külföldiekkel, filmnézés, zenehallgatás, dalszövegfordítás. Kedves Juanito, ez nem a középkor, fejlődik a tanítás is, csak te maradsz le.
2013. aug. 12. 22:04
 9/10 A kérdező kommentje:
Vicces, mert finnül is a netről tanultam meg, mégis elég szépen megy annak ellenére, hogy tanár nélkül tanultam. Rico barátom, továbbá kit érdekel, hogy te tanár vagy, nem vagy tanár... Ne szállj el magadtól attól még, hogy nyelvet tanítasz. Netről is pontosan ugyan olyan jól lehet tanulni, sőt még ingyen is van, nem kell 5000 Forintokat fizetnem egy vacak 45 percért. Itthon 8 órát tanulok ingyen és bérmentve, úgy, hogy még meg is értem amit tanulok, mert a saját tempómban haladok.
2013. aug. 13. 10:44
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]

nekem nagyon tetszik az oldal, én ezzel tanulok franciáról angolt!!Itt ismételheted az eddigieket is, van kiejtés ellenőrző is, sok sikert!!!:))

2013. aug. 16. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!