Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor kell should egy angol...

Mikor kell should egy angol mondatba?

Figyelt kérdés
A volt tanárom azt mondta, hogy középfokon tudni kell mikor kell should a mondatba. Tulajdonképpen el nem magyarázta, és meg is buktatott.:( Én csak azt tudom hogy azt jelenti hoy kellene. Meg hogy kötőmód esetén használják, de ott is elhagyható. Volt egy mondat átalakításos feladat, amiben a should volt megadva, ott sem tudtam hogy mit is kéne csinálni. Valaki el tudná magyarázni?
2013. aug. 11. 15:37
 1/4 anonim ***** válasza:

jó lenne ha leírnád azt a példát amit nem tudtál

ami kimaradt a felsorolásodból, pedig alapdolog, az a feltételesben a kicsi valószínűség

If she should call, tell her I'm out.->Ha netán telefonál (nem valószínű, de hátha mégis)

v. ugyanez fordított szórenddel, if nélkül

Should she call, tell her I'm out.

Sima feltételesben ez úgy van h If she calls..)

2013. aug. 11. 15:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Feltételes módnál a would és a should + Infinitive használatos. A "would" minden személyben.-

A "should" csak az első személyben.-

I should be there. We should be there.

Feltételes (jelen idejű feltételesség) mellékmondatnál "I should speak to her if I saw her."

(Beszélnék vele, ha itt lenne)

Múlt idejű feltételességnél.

"I should have spoken to her if I had seen her."

(Beszéltem volna vele ha itt lett volna)

2013. aug. 11. 16:13
 3/4 anonim ***** válasza:

itt van egy összefoglalás, sok példával

[link]

amit #2 írt az kicsit régies ill. ez a link ezt írja róla

"This is not a very important distinction."

2013. aug. 11. 16:21
 4/4 anonim ***** válasza:

1. Egy részt, FELTÉTELES mondatban kell, ahogy a fentiek is írták. Mégpedig egyes és többes szám elsőszemélyben:

I should be so happy if ....

Habár a should a mai világban már szinte kihalt, helyette mindenütt would van.

1.b Múlt időben

I should have been happy if ....

A feltételes módról máshol olvashatsz pl Google, alapjában 3 van belőle.

2. Módosító KELLENE jelentéssel, minden számban és személyben:

You should see a doctor. - Orvoshoz kellene menned.

They should travel to Italy to see the azure of the sea. - Olaszországba kellene menniük, hogy lássák a tenger azurkékjét.

3. Módosító NETALÁN jelentéssel:

Should you see Julia, tell her I love her. - Ha netalán találkoznátok Júliával, mondjátok meg neki, hogy szeretem.

Should you wake up earlier, you could find more nuggets. - Ha (netalán) korábban kelnél fel, több aranyrögöt találnál.

PS: A 2. jelentés a leggyakoribb.

2013. aug. 11. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!