Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő alatt tudok megtanu...

Mennyi idő alatt tudok megtanulni Németül?

Figyelt kérdés
Úgy gondoltam, hogy nappali intenzív képzéssel, ha csak ezzel foglalkozok. Elég nehezen tanulok, és egy mukkot sem tudok, de ezért szeretnék csak erre koncentrálni. Mennyi időre lenne szükségem ehhez abban, hogy azért meg tudjam értetni magam egy Némettel, és fordítva (akár csak szóismereti szinten?)
2013. aug. 7. 20:16
 1/2 anonim ***** válasza:
Eljársz valahova németezni?Mert ez sok mindentől függ,én 8 éve tanulok németül,de nekem érzékem is volt valamelyest hozzá,gyorsan tanulom.Ugyanakkor sajnos kezdetekben,és talán később sem annyira autodidakta ez a nyelv,számomra a nyelvtan miatt,illetve vannak ugyanolyan jelentésű szavak,de nem lehet mindegyiket csak úgy változatosan használni,főleg ezek miatt(számomra).Egy jó tanáron múlik minden.Nekem elég jó tanáraim voltak a suliban,de hetedikben elment életem legjobb némettanára.Utána egy akkora sz*rt kaptam,hogy az pofoznivaló.Most szombaton megyek középfokra nyelvvizsgáni,és a régi német tanárom egyik alkalommal kubukott a tudásomon,mondta,hogy olyan szinten állok németből,mint hetedikben(9-et végeztem).Sajnos 1 hónapot tudtam készülni a ynelvvizsgára,ebben a melegben,remélem sikerül,de valljuk be,2 év anyagát nehéz egy hónap alatt középfokra behozni,mag meglátom,hogy sikerült.A hangsúly nemcsak a te szorgalmadon van(persze az is iszonyat fontos),de a tanáron is van hangsúly.Ugyanakkor ha nincsenek különösebb terveid a némettel egydelőre,és csak egy alap társalgási szinten akarsz megtanulni,és tényleg nagyon odateszed magad,akkor szerintem olyan félév alatt menni fog.Ugyanakkor ez attól is függ,hogy milyen tempóban tudsz haladni,mert elkapkodni sem jó.Nekem olyan 3 évig volt az a bizonyos nagyon jó némettanárom,és ugyan nem intenzíven németeztem(hiszen suliban tanultam),de egy nagyon jó társalgási szintet abban a 3 évben sajátítottam el.
2013. aug. 8. 10:11
 2/2 anonim ***** válasza:

úgy szeretem az ilyen fogyatékos kérdéseket. mégis erre most milyen választ vársz?

pontosan 165748652585 ennyi percig fog tartani. most jó?

2013. aug. 8. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!