Nemsokára megyek TELC angol középfokú nyelvvizsgára. Tudnátok nekem tapasztalatokat, tippeket mondani?
Szóbelinél párokban mentek be a vizsgáztatókhoz, leültök egymással szemben és lényegében egymással kell végig beszélni, a vizsgáztatók csak akkor szólnak bele ha valaki túl halk, vagy ha eleget hallottak és jöhet a következő feladattípus. Az első ugyebár a bemutatkozás de ezt nem pontozzák, utána jön a prezentáció, szervezés, megvitatás.
Amikor én vizsgáztam viszonylag hamar végeztünk a szóbeli résszel.
Arra figyelj, hogy beszélj hangosan és érthetően, ha látod, hogy a partnered elakadt, akkor segítsd ki (erre adnak neked plusz pontot!!), szerintem mindegy hogy mit mondasz, kérdezz rá, hogy "Ugye arra gondolsz, hogy..."
Emellett legyél magabiztos, mosolyogj, és amikor belépsz a terembe angolul köszönj (az én partnerem magyarul köszönt és nem néztek rá jó szemmel), ettől kezdve úgy tűnt mintha el is vágta volna magát végleg...szegény.
Ha viszont épp ellenkezőleg, a partnered agresszív és nem hagy beszélni (ez is előfordulhat, főleg hogy mindenki izgul és a saját érdekeit nézi persze) akkor próbálj hangosabban beszélni, vitatkozz, ha lehetőség van rá, vagy egyszerűen hozz fel egy másik megközelítési módot és így ki tudod szakítani a mondókájából (tudom, nem szép dolog, de a vizsgáztatók csak azt pontozhatják ami elhangzott, nem látnak az ember fejébe).
Remélem tudod valamennyire hasznosítani a választ és sok sikert neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!