Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő alatt lehet megtanu...

Mennyi idő alatt lehet megtanulni angolul B2 szinten?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egyetemen leszek szeptembertől mesterképzésen, és nagy álmom a PHd. Szeretnék ezért megtanulni angolul, majd nyelvvizsgát tenni belőle. Gimnáziumban 4 évig tanultam ugyan angolt, de az nagyon kevés. Szerintetek mennyi idő alatt lehetne B2 szintre fejlődni?
2013. aug. 4. 16:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kevés a négy év, de ugye az angol nagyon tanárfüggő tantárgy, fontos, hogy hogyan tanítják. Én két év alatt megtanultam, már most úgy megyek tovább, hogy van vizsgám. Figyelj, ha tényleg nagyon akarod, gyakorolsz rá sokat, szerintem egy év alatt simán le tudod rakni. Mivel már van egy alapod (ugye amit 4 évig tanultál), csak tisztába kell tenni a nyelvtani dolgokat, kicsit rámenni a szókincsre és átnézni a témaköröket, amiket kérdezhetnek a vizsgán, és ennyi tulajdonképpen.

De szerintem ennek a titoknak a kulcsa a rengeteg gyakorlás, semmi más.:)

2013. aug. 4. 17:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, igazság szerint én egy év alatt szeretnék B2-t. A német nyelvvizsgámat pl. úgy szereztem, hogy elmentem egy félévre ösztöndíjjal Németországba. Lehet, hogy pályáznék idén megint, és akkor angolul tanulnék
2013. aug. 4. 17:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Csak rajtad múlik! A 4 évnek már elégnek kellett volna lenni!

A nyelvtanulás titka a napi rendszeresség és a megfelelő módszerek.

2013. aug. 4. 17:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha te ennyire mázlista vagy, akkor tedd meg ezt is.
2013. aug. 4. 18:56
 5/5 A kérdező kommentje:

#2, nem próbálkoztam sose nyelvvizsgával, ráadásul gimit váltottam, így kétszer hallgattam meg ugyanazokat az anyagokat, a csoport, ahova jártam nem volt épp a legjobb színvonal.

#3: ez nem mázli volt, 3 évnyi tanulás és annak az eredménye, hogy nem sokan jelentkeznek műszaki karon erasmusra.

2013. aug. 5. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!