Ti is ismeritek a "feszt" szót? Milyen gyakran használjátok? Magyar szó.
Figyelt kérdés
Írok példákat.
Gergő feszt a boltba járkál.
Nem hiszem el, hogy feszt olyan dolgokat kell csinálsz amiket nem kéne.
Szóval a mindig, vagy az állandóan szónak a szinonímája, de csak egy ember jut eszembe akitől valaha is hallottam, hogy használta.
Gondolom ez egy elég régi szó, és már szinte teljesen kihalt a magyar nyelvből.
Van mégegy.
Meg kék javítani a tetőt.
kék-kéne
Ezt csak érdekességképp, hallottátok már így? :)
2013. aug. 3. 18:32
11/17 anonim válasza:
Felénk teljesen ismeretlen ez a szó, senki sem használja, és nem is egészen világos, hogy mit akar jelenteni. (Bács-Kiskun megye)
12/17 anonim válasza:
Sosem hallottam még egyik változatot sem, gondolom falun használják többet ezeket. De egy csomó ilyen szó/szólás van... ismerek egy pesti lányt, aki pl. nem ismerte azt a szót, hogy "dorkó" vagy "csikálni", amik az én és az ismeretségi körömben meg kb mindennaposak
13/17 A kérdező kommentje:
nem tudom mi a dorkó, de valami ruhaanyag ugrik be róla. mint a posztó
és mi a csikálni? csiklandozni? te véletlenül nem éppen bajai vagy? vagy legalább arról a környékről származol, ugye?
2013. aug. 4. 00:34
14/17 anonim válasza:
A dorkó a tornacipöt jelenti felénk, de nem Baja környéke.
15/17 anonim válasza:
12-es vagyok, nagy városban élek (jó nem Bp-n, de az utána következők egyikében). a dorkó tornacipő, de az utcán használt, mint pl. a converse dorkók. csikálni meg igen, a csiklandozni-t jelenti.
16/17 anonim válasza:
Amikor megláttam a kérdést, nekem is a fesztivál jutott eszembe, de egyébként is ismerem a szót.
Feszt = folyton.
17/17 anonim válasza:
minkettőt hallottam már, a környezetemben az idősebbek gyakran mondják ezt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!