Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan is történik ez pontosan...

Hogyan is történik ez pontosan? (ORIGÓ nyv. , sürgős! )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan is zajlik ez a nyelvvizsga pontosan? (Középszintű ORIGÓ angol szóbeli) Olyan dolgok érdekelnének mint pl: amikor bemész és magadról kell az elején beszélned, már az is beleszámít a pontozásba? Esetleg azt lehet tudni, hogy körülbelül hogyan és hány pontot adnak az egyes részekre? Azt olvastam, hogy beszédkészségen a minimum 20 pont. Persze nem ennyire törekszem, (hiszen a tőlem telhető legjobbat próbálom majd nyújtani) csak biztos ami biztos jó lenne ezt is tudni, hogy kb mennyit vagy hogyan érdemes mondani, hogy garantáltan sikeres vizsgát produkáljak, mert iszonyúan vizsgadrukkos tudok lenni, és tartok ennek következményeitől. Vajon nagyon nehéz lehet összeszedni ezt a minimum pontszámot? :( Angolból 5-re érettségizem, ha ez esetleg számítana valamit a véleményalkotásban. Leginkább a szituációs résztől félek..bár nem..félek az egésztől úgy ahogy van, pedig szeretem az angolt nagyon, de azért ez csak másabb helyzet. Esetleg akik már túl vannak/vagytok egy ilyen típusú vizsgán, tudnátok nekem pár hasznos tanácsot adni? Nagyon megköszönném, mert tényleg eléggé be vagyok ijedve ettől a vizsgától! Na jó tulajdonképpen minden vizsgától tartok. :D :/

2013. júl. 29. 15:38
 1/9 A kérdező kommentje:

Bocsika, még pár dolog eszembe jutott.

Szóval: mit jelent az, hogy a szituációnál a kapott feladatot ne fordítsam le? Ezek szerint ez magyar nyelvű utasítás lesz?

Képleírásnál esetleg ad meg a feladat szempontokat? Ha igen ez angol vagy magyar nyelven történik?

Ha mondjuk elakadok a 'felelés' közben, akkor esetleg olyasmiket mondhatok, hogy 'Sajnálom, csak úgy érzem mintha elfelejtettem volna mindent' vagy 'Csak eléggé ideges vagyok, mert nagyon szeretném, ha sikeres lenne a vizsgám'.. ilyesmi, természetesen angol nyelven, vagy inkább a 'kínos csend'-et válasszam helyette? Csak mert gondoltam/gondolom, a lényeg, hogy minél többet karattyoljak, lehetőleg témával kapcsolatosan, de ha esetleg hatásszünet van, akkor is megpróbáljam kivágni magam valahogy. ?!

2013. júl. 29. 15:49
 2/9 anonim válasza:
100%
Az elején nem biztos, hogy magadról kell beszélned, lehet ök hoznak fel témát..de beleszámít már az is. A szituációt a vizsgáztató irányítja kb, ö fog többet beszélni, lehet csak helyeselni tudsz xD. De úgy emlékszem magyarul van megadva, mi a szituáció. Ha nem tudod folytatni jobb ha mondasz valami kimagyarázó szöveget, na hallgass, de ha mégis majd kérdeznek.
2013. júl. 29. 16:19
 3/9 anonim válasza:
100%
Ja és képnél nincs semmi szempont. Nekem az elején megkérdezték miröl lehetne beszélni, és, hogy melyiket választom és miért.:D
2013. júl. 29. 16:21
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem! Köszönöm szépen! :)
2013. júl. 29. 18:31
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
nálam úgy zajlott magamat bemutatni, jövőbeni terveimről kérdeztek egyébként szinte mindig belekérdeznek miért hogy ,minek, de ezekre fel lehet készülni végülis te irányitod a beszélgetést és tudod terelni olyan témák felé amikről sokat tudsz beszélni, mert a lényeg hogy foylmatosan beszélj ez sokkal fontosabb mint hogy helyesen tehát a nyelvtan része kevesebbet ér szóval ezen ne parázz inkább mondj mindent ami eszedbe jut és mosolyogj hidd el sokat számít .Szerintem nem nehéz összeszedni a minimum pontszámot ha már érettségiztél angolból kb olyanra kell számítani ,nem nehéz :)
2013. júl. 29. 20:19
 6/9 A kérdező kommentje:

Most megnyugtattál egy picit..még szerencse, hogy általában vigyorgok amikor halálra idegeskedem magam. Remélem most sem lesz másképp! :D

Köszönöm az információt! :)

2013. júl. 30. 01:12
 7/9 A kérdező kommentje:
Esetleg arról tud valaki valamit, hogy a laborvizsgán valóban adnak fülest ennél a vizsgatípusnál, vagy marad a magnó mint érettségin? Itt is speciális igénynek számít a fejhallgató?
2013. aug. 1. 18:43
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

nem adnak fülest a labornál

de nálunk jó hangos volt szóval nem volt ezzel probléma

2013. aug. 1. 21:41
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
2013. aug. 2. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!