Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanulhatnék meg magamtó...

Hogyan tanulhatnék meg magamtól németül? Hol kezdjem?

Figyelt kérdés

Munkanélküli vagyok és gondoltam, hogy az itthon töltött heteket a nyelvtudásom fejlesztésére szánom. Habár egy keveset tanultam németül, a nulláról szeretném kezdeni.

Természetesen a google-el keresgéltem, de engem inkább az érdekel, hogy aki már tud, hogyan tanulta meg? Esetleg aki otthon tanul nyelveket, az mondhatna egy pár jótanácsot.

2013. júl. 23. 12:14
 1/6 anonim válasza:
100%

Telefont, számítógépet német nyelvre állítani. Aztán ha ráérsz naponta nézz videókat németül. Hallgass német zenét, olvass német nyelven dolgokat a neten, vagy könyveket, amik érdekelnek. Ennyit a "német környezetről" amit meg tudsz teremteni otthon is.

Tanulni a nyelvtant bevágni a-z rendesen, eltart hetekig, de megéri bemagolni, úgy tudd, hogy pl.: melléknévragozás hímnem részes eset ragja... vagy, hogy mikor milyen szórend kell stb.

Beszélni, írni azonban nem lehet megtanulni rengeteg gyakorlás nélkül. Hiába tudod a szabályokat, mégsem tudod ezredmásodpercek alatt összepakolni fejben. Először csak írj, ha gondolod naplót, könyvet, akármit, ne érdekeljen eleinte mennyit hibázol, írd a legjobb tudásod szerint (persze azért a szavakat nézd át hozzá mik kellenek), aztán ellenőrizd a hibáid és javítsd ki.

Beszélgetni olyannal érdemes akinek van felsőfokú nyelvvizsgája, vagy némettanárral, vagy anyanyelvi némettel, hiszen ők azonnal ki tudják javítani a hibáid, segíthetnek a gyors fejlődésben. Addig is, gondolkozz néha németül ha eszedbe jut, ezt bárhol, bármikor lehet gyakorolni.

Szavakról nem írtam még, azokat is illendő bemagolni, mikor találkozol egy új szóval. Persze itt is vannak bizonyos csoportok szerint rendezve a nemek, be lehet magolni ezeket is, de minden szót külön kell sajnos. A többesszámú alakokat is. Nem érdemes átsiklani felette, mert akkor tanulhatod kétszer. Minden nap írd le egy külön szótárfüzetbe a szavakat, amiket az adott nap megnéztél. Egyrészt, mivel leírod, gyakorlod is, meg visszaolvasva frissítheted a memóriád az elmúlt hét szavaiból akár. Attól függ milyen a memóriád, szabj egy limitet azért, mennyi a napi maximum amennyi szót tanulsz.

Nekem ez 30, ennél többet felesleges, mert úgysem tudok bevágni egy nap alatt.

Mindig hangosan olvass amikor teheted! Mind a szavak ismétlésénél, mind saját mondataid megfogalmazásánál, a nyelvtani táblázatokat is skandálás módszerrel érdemes bevágni, ennél jobb nincs.

2013. júl. 23. 13:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha már tudsz angolul, akkor a duolingo.com-ot ajánlom. Nagyon jó oldal.
2013. júl. 23. 14:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Én mindenképen ezt a nyelvkönyvet ajánlom: [link]

Kettő részes, maga a sorozat több kiadást ist megélt, én az 1993-ast ajánlom, tényleg nagyon jó! Mindent részletesen bevezet, és türelmes a kezdőkhöz. Figyelj arra, hogy térj vissza a régebbi leckékhez is, így tartósan meg is maradnak a szavak, ne csak átfuss a leckéket. Továbbá a leckékhez tartozó nyelvtani feladatokat is válogatás nélkül csináld meg. Ha ezt és a II. kötetet becsületesen átveszed, tudsz németen középfokon.

2013. júl. 23. 17:09
 4/6 anonim ***** válasza:
A duolingo nem jó, felesleges azzal próbálkozni.
2013. júl. 23. 17:10
 5/6 A kérdező kommentje:

Húú első, te sem ma kezdted :)). Nagyon jó ötlet átállni teljesen németre.

Az ajánlott könyvet nem kaptam meg. Kipróbáltam a duolingot és nekem eddig tetszik mivel a fontosabb szavakat hamar el lehet sajátítani. Lehet, hogy a későbbiekben a nyelvtan résznél már nem lesz ennyire hatékony.

2013. júl. 24. 12:32
 6/6 anonim válasza:
Szia harmadik válaszolonak címzem tudom nem most írtál elég régen viszont érdekelne be linkeltel ide egy könyvet viszont azt a linket nem tudom megnyitni esetleg emlékszel még a nevére a könyvnek? Nagy segítség volna válaszod előre is köszönöm
máj. 7. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!