Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért nem megy az Angol és a...

Miért nem megy az Angol és a Két-tán iskola?

Figyelt kérdés
Idén voltam első éves egy angol Két-Tanítási Nyelvű Szakközépiskolákban. Ez az iskola 5 éves, mivel van egy év nyelvi előkészítő. Általános iskolában nem sok bajom volt az angollal,mondjuk nem ia nagyon tanultuk, ezért mentem 0. Éves képzésre. Azt tudni kell, hogy eddig (1 évig) heti 20 órában tanultuk az angolt. Nagyjából félévig szinten voltam a többiekkel, de félévkor bejött angolul a történelem. Egyszerűen nem bírom megjegyezni az anyagot angolul, magyarul meg sem értem. Év vége előtt 1-2 hónappal feladtam az angol elkeseredésemben, ezért nagyon lemaradtam. Jövőre nem szeretném ott folytatni, mert ez is szenvedés volt, és most még jönnek be angol tantárgyak, ne ia beszéljünk az érettségől később. Mit tudnék tenni, hová mehetnék a 0. Év után? De anyukám nem akarja engedni az iskola/tagozat váltást. Azt mondja meg fogom tanulni stb. De nekem semmi kedvem sem lelkesedésem nincs ehez, és így nem fog menni, de ö ezt nem érti meg, szóval a masikr kérdésem, hogy tudnám rávenni? Előre is köszi

2013. júl. 19. 20:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Én tökéletesen megértem, mert én francia kéttanos voltam, és alapvetően sosem volt bajom a törivel, de nem kívánom senkinek pl. a röghözkötés meg az egyéb szakzsargonok megjegyzését franciául. Én azt csináltam, hogy párhuzamosan tanultam magyarul az anyagot és így könnyebb volt. Nem sokkal és nem lett az érettségim egy nagy durranás töriből, bár nem is tanultam magam halálra, mert volt fontosabb annál. De ahogy írtad, neked így sem megy. Anyukádat is megértem, hiszen a kéttannyelvű tagozat a legjobb mód arra, hogy valaki felsőfokon megtanuljon egy nyelvet, anélkül, hogy súlyos tízezreket invesztáljon külföldi nyelvtanfolyamokba vagy kiköltözésbe, de ha végképp nem megy, próbáld meg vele megértetni, hogy neked teljesen másképp kell tanulnod, mint egy sima gimisnek. Ha szereted az angolt és továbbra is szeretnél angolt tanulni, próbáljatok meg keresni egy angol tagozatos gimit, de ne kéttannyelvűt. Nálunk volt olyan, akinek nem ment a francia, átment egy sima gimibe, ahol volt francia oktatás és ugyanúgy emeltezett belőle, bár nem kapott felsőfokút, csak közepet, de azért mégis hasznát vette.
2013. júl. 19. 20:11
 2/3 A kérdező kommentje:
És neki újra kellet kezdeni a 9. évfolyamot újra? Ez nem ciki?
2013. júl. 19. 20:40
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, újra kellett kezdenie, úgyhogy velünk egyszerre végzett. Ciki, nem ciki... az cikibb szerintem, ha érettségin buksz meg. Nálunk voltak olyanok, akiknek nem lett meg a felsőfokúja, az szerintem cikibb. 5 évig ott ültek és nem kaptak semmit, pedig meglett volna rá a lehetőség.
2013. júl. 19. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!