Present Perfect. Hogy is van ez? Többi lent.
Van egy könyvem, a neve Oxford Angol Nyelvtan Magyarázatok - Gyakorlatok megoldókulccsal az önálló nyelvtanuláshoz. (Norman Coe, Mark Harrisson, Ken Paterson). Oxfordos, szóval szerintem nem lehet olyan rossz.A könyv valahol a Present Perfect Simple-nél azt írja, hogy azokat a cselekémnyeket is kifejez amik még folyamatban vannak. (pl.: How long have you worked here? I've worked here for six month.) Viszont egy másik oldalon, az összefoglalásnál azt írja, hogy: amik a múlt nem meghatározott időpontjában történt és a beszéd pillanatában már nem tartó cselekvéseket írja le. (pl.: He has painted the flat.
Na most akkor melyik, és valaki leírná, hogy hogyan is kell használni a Present Perfectet? Én ezeket írtam össze:
Ezek jók szerintetek?
Előre is nagyon, nagyon szépen köszönöm!!!!!
A Present Perfect Simple használata:
1. Olyan cselekvések kifejezésére használjuk, amik már megtörténtek, vagy tagadott fprmában - még nem történtek meg.
I have seen the new play.
Mary has already met him twice.
I have travelled by plane already.
Have you read the newspaper yet?
How many times have you been to Australia?
Have you ever drunk tea with milk?
I have never driven a van.
We haven't met yet.
2.Olyan múltban kezdődött cseelkvés kifejezésére is használjuk ezt az igeidőt, ami a jelen pillanatban is tart, és lehet, hogy tovább is fog.
I have lived here for three years.
She has had her dog since last summer.
Bill has worked here since 1993.
I have driven for two years.
She hasn't drunk wine for six months.
How long has he played tennis?
3. Olyan múltbeli cselekvés kifejezésére is alkalmas, aminek hatása van a jelenre, ami hírértékű információt közöl. Ez általában érzelmi hatással van vagy a beszélőre, vagy a hallgatóra.
Somebody has stolen my bicycle.
John has passed the exam.
At least we have arrived.
I have found a purse.
I have opened the window
A dog ha bitten me.
Michael has sent us a postcard.
I have seen her in a pub.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!