Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Filmekből mennyire lehet...

Playgirl kérdése:

Filmekből mennyire lehet megtanulni angolul?

Figyelt kérdés
4 évig tanultam angolt. Már 3 éve nem vettem elő és nem foglalkoztam vele.De jövöre ki szeretnék menni Angliába dolgozni.Mennyire hatásos az a módszer ha magyar szinkronnal nézek egy filmet és közbe megy a felirat?vagy forditva? mennyire lehet igy megtanulni a nyelvet?
2008. jún. 23. 14:59
 1/10 anonim válasza:
100%
angolul angol felirattal nézz filmet, ha van már valami alapod, akkor egész jó így tanulni
2008. jún. 23. 15:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A filmnézés nagyon hatásos, angolul angol felirattal, ha nem érted, akkor először magyarral. Azért jobb az angol hang-angol felirat, mert a feliratokat sokszor félrefordítják, átírják, és nem is azt mondják a filmen, amit te olvasol lent magyarul. Ez pedig félrevezethet.

Továbbá javaslom, hogy nézz angol csatornákat, hallgass angol rádiót a neten. Ha nem is érted,csak hadd szóljon háttérzajként, mert tudatalatt így épül a passzív szókincsed.

Valamint egy kis gyakorlásnak ajánlom ezt az oldalt: [link] - írásban és mikrofon segítségével szóban is gyakorolhatod a nyelveket, különböző nemzetiségű emberkékkel, nagyon jó, nekem már több barátom is van onnan.

2008. jún. 23. 16:19
 3/10 anonim válasza:
100%

A legidősebb nővérem is így tanult meg angolul. Nézte a Star Worst angolul felirat nélkül, de volt hogy feliratosan is nézte, és megtanult angolul. Neked pedig könnyebb, mert te tanultál 4 évig, tehát ez nem megy ki az ember fejéből.:)

Szerintem jó terv.

2008. jún. 23. 20:10
 4/10 anonim válasza:
36%
Hát angolul nézd magyar felirattal, sztem, így jobb. Én is így csinálom és egy csomó új dolgot, kifejezést, nyelvtani szabályt meg lehet tanulni. És élvezem is! Hajrá!
2008. jún. 23. 20:33
 5/10 anonim válasza:
100%
Én filmekből tanultam meg angolul, sosem tanultam egyébként. Angol felirattal érdemes nézni angolul a filmeket, a magyar sokszor rosszul van fordítva, ezért nem jó.
2008. jún. 23. 23:45
 6/10 anonim válasza:
100%
Angol szinkron, angol felirat, és amikor nem értesz valamit, megállítod, viszanézed, kikereresed a szótárból vagy elolvasod hozzá a magyar felirat fájlban.
2008. jún. 24. 09:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem,az a legjobb megoldás,az előbbi tanácsokat mixeled.Szóval,ha van kedvenc filmed,nézd meg többször.Először angol-angol,utána angol-magyar felirat stb.Vannak félrefordítások,de ha váltogatod a nyelveket,észreveszed,és több részlet világosabb lesz a magyar felirat/szinkron után...én a South Parknál csináltam ezt :-)
2008. jún. 29. 15:48
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én A Gyűrűk Urát már vagy ezerszer láttam, de mindig csak angolul angol felirattal. Nagyon sokat segít, nagyon jól megtanultam a nyelvet. De amúgy minden filmet így nézek, és ha moziba megyek, akkor is igyekszek a feliratos filmekre beülni.
2008. okt. 29. 12:48
 9/10 anonim válasza:

Angol nyelvű, angol feliratú sorozatokból filmekből sokat lehet tanulni. Éppen ezért van olyan aki cserélne velem sorozatokat vagy filmeket? Természetesen csak angol nyelvű és feliratúakat. Pl. jó lenne a Southpark, Little Britain, Family Guy, American Dad, Sex and the City.

Le lehet tölteni őket angolul ugyan, de nem nagyon lehet hozzá passzoló angol feliratot találni.

Tehát valaki?

2009. okt. 12. 18:04
 10/10 anonim ***** válasza:
Hol lehet találni angolul beszélő angol felíratos filmeket?
2014. jan. 28. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!