Hogy tartjátok magatokat szinten (angol)?
Én a angolból jó közép szinten vagyok voltam. Volt úgy hogy a felső fokot súroltam de .... nem tudom magam szinten tartani.... imádom az angolt(American). Rengeteg nézek filmet, show műsorokat angolul felirat nélkül (Ellen show) fordítok zeneszöveget chattelek az omegle nevű oldalon .... de azt veszem észre hogy kezd nehezebbé válni rengeteg szót elfelejtettem .....felmérettem a szókincsem kb 6000-7000 volt most meg sokszor egyik pillanatról a másikra alapszavak sem jutnak néha eszembe..... Úgy látszik nem elég a film nézés és chattelés..... szerintem az előbeszéd gyakorlása ami hiányzik nekem és az megy a legnehezebben is egyébként és mindig is az ment a legnehezebben mert izgulok/izgultam mindig ha arra kerül/t sor , ha használni kéne a szavakat biztos nem felejteném el.......de én amúgy mikor jó formában voltam akkor is mindig volt egy csomó olyan szó amit lefordítottam és kb ez volt a reakció ..... ilyen egyszerű szó akkor miért nem tudtam eddig .... ?
Ti hogy tartjátok fejben az a rengeteg szót hogy tartjátok magatokat szinten hogy gyakoroljátok az élőbeszédes kommunikációt? Mit tegyek hogy erről a jó középről ne lefele haladjak hanem felfelé felső fokra? (Itthon, nem tanfolyamon)
Egyébként fura ezt most így kérdezni mert eddig szinte mindig én adtam itt tanácsokat tanulásból (de én csak középig vezető utat tudom) meg válaszolgattam bármilyen angol nyelvel kapcsolatos kérdésre na meg hát mindig követem is itt a témát ..... De nem szégyen segítséget kérni !!! Szóval várom a válaszokat :) :) :) :) :) :) :)
Szókincsre jó az olvasás. (Ez alatt én napi legalább 50 oldalt értek regényből, de könyvmoly vagyok, nekem ez szórakozás.)
Beszédre pedig kéne keresni interneten anyanyelvi beszélőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!