A BME alapfokú angol nyelvvizsgáján mennyire kell használni az igeidőket?
Figyelt kérdés
Csak mert én külföldi oldalakon bőven azt látom, hogy a Lower Intermediate szint a simple present, present continuous, simple past, past continuous, és a future használata will-be going to-val.
Aztán az Intermediate level a past és a present perfect.
Most akkor hogy van?
2009. okt. 14. 13:51
1/4 anonim válasza:
Buta kérdés. Ha már nyelvvizsgázni mész, akkor az az alap, hogy minden igeidőt tudsz, különben ne menj oda. Innentől kezdve meg mindegy, hogy melyiket kérik.
2/4 anonim válasza:
Alapfokon naná hogy nem kell tudni az összes igeidőt. Első válaszoló: olvasni tudni kell. A Present Perfect azért még kell, de nem az igeidőkön van a hangsúly. A BME nyelvvizsga honlapján van mintafeladatsor.
3/4 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Ez tényleg valahogy így van:
alapfok: simple present, present continuous, simple past, past continuous, és a future használata will-be going to-val.
De nem ez a lényeg, sokszor lehetne vitázni a nyelvtani dolgokon, csak nagy, kirívó szamárságot ne mondjál.
Amúgy meg arra jöttem rá, hogy mind a 12 igeidőt az anyanyelviek se használják, sőt nem is értik. Pl. Egyetemi végzettségű kanadai angoltanárnak egy román srác meg én magyaráztuk el a nehezebb igeidőket. No comment.
4/4 anonim válasza:
Hát....igazából szerintem hogyha az általad említetteket jól használod akkor érdemes rászánnod néhány órát hogy a maradékot is átnézd egy kicsit, mert azok viszonylag egyszerűek, és alapfok szóbelin szerintem alkalomadtán sokat dobhat ha használod azokat is. De ha nem akarod akkor szerintem elegendő bőven amit tudsz, mert egy átlagos párbeszédben legfőképpen ezek kerülnek elő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!