Mennyire nehéz a TELC angol középfokú nyelvvizsga?
Nekem is sikerült elsőre. A telces nyelvvizsga szerintem inkább múlik azon, hogy mennyire gyakoroltad be a feladatokat, mint az aktuális nyelvtudáson. Gondolok itt a szövegértésre - eléggé metaforákban kell gondolkozni :) De persze nem lehetetlen, és a szóbeli része pofon egyszerű. Magnóhallgatásba szoktak berakni francia-német-orosz-olasz stb. anyanyelvű embereket akik angolul próbálnak beszélni, na az eléggé rossz tud lenni, de ezek is max. a rövid-cikkes résznél vannak. Levélírásnál nagyon oda kell figyelni a tématartásra, a külalakra, a formalitásokra, és legalább használj 3-4 nyelvtani szerkezetet. Nyelvtani része a legnehezebb szerintem, de annak nem is kell 60%-nak lennie.
Szókincsbővítésre 1000kérdés-1000választ mondanám, témakörök szerint szépen külön van bontva tele kifejezésekkel stb. A honlapon ha jól rémlik vannak szóbeli tétel címek megadva, persze ezek csak irányadóak, variálják őket bőven, de kiindulásnak nem rosszak. Ha teheted szóbelin mindenképp te kezdj minden feladatrészt. Szerintem fontos a megjelenés is, akármennyire is mondják, hogy nem, azért egy csinosabb öltözet is sokat dobhat az összhangon. És természetesen a szóbelin csak angolul szólalj meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!