Új nyelv tanulása, vagy régiek fejlesztése?
Angolból emelt érettségim van és közép nyelvvizsgám, olaszt 4 évig tanultam, de a Mi chiamo Andinál nem jutottam messzebb...
Most egyetem mellett egyiket sem használom, gyakorlom, de lenne lehetőségem tanulni. Csak nem tudom eldönteni, hogy a már meglévő tudásom próbáljam felfejleszteni egy nyelvvizsgáig, vagy inkább kezdjek új nyelvbe és abból szerezzek papírt.
Vélemények?
Tanulni mindig megéri!
Ha hasznos nyelvet akarsz az EU-ban, akkor tudom ajánlani az angol mellett a franciát, németet, spanyolt, oroszt.
francia: azért, mert ez az EU-nak azt hiszem a 2. hivatalos nyelve
német: ha német nyelvterületre akarsz menni dolgozni, akkor ez éri meg az angol mellett
spanyol: azért, mert nagyon sokan beszélik. Esetleg ha mondjuk az USA-ba mennél, a nyugati partra, akkor nagy hasznát vennéd.
orosz: egyre népszerűbb az orosz, mert kezdenek betörni a piacra
De erre nem kell, hogy alapozz, ez csak az én véleményem! Ezért ne pontozzon le senki.
Viszont szerintem mivel az angol megvan alapnak, és ha az olaszt szereted/szeretnéd tanulni, és mivel már van benne tapasztalatod, így nem látnám akadályát, hogy ezt vidd tovább. Hasznod nem nagyon lesz belőle Olaszországon kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!