Milyen tételek vannak a középszintű japán szóbelin?
Család; házad; szobád; étkezés/főzés; levél/mobil/email/sms; évszakok; utazás; munka; hobbi; öltözködés
Nagyjából ezek lesznek, a kifejtősnél kettő közül lehet választani.
Én is most fogok érettségizni, ha vendégdiákként jössz akkor valószínűleg a mi sulinkba.
Van még kérdésed?
Köszi a választ.
Én vendégdiákként megyek a Babitsba.
Gondolom, akkor japánból nincsenek is tételek, csak ezek a témakörök vannak megadva.Nem tudod, hogy ezekről a témákról kb. mennyit kéne beszélni?
Igen, akkor hozzánk jössz. :)
A kifejtős témákról elég ha összefüggően beszélsz egy-két percet. Az a lényeg h a teljes feleleted meglegyen 10-15 perc de ne lépd túl. Ha elhúzod a szituációt akkor a kifejtősre úgyse lesz sok időd. Ha keveset beszélsz vagy kihagysz vmit akkor még kérdez a témáról a tanár. Nekünk a fent említett tételeket adta le de a lényeg h mondj vmit a témáról. És nem kell izgulni, nem nehéz. :)
Ez remek. :)
Úgy gondoltam, hogy mivel 3 feladatrész van, mindegyikre max. 5 percem lesz és nem kell túl sokat beszélnem.
Remélem, hogy igazad van, és nem lesz nehéz.
A "levél/mobil/email/sms" témán kívül szerintem mindegyikhez hozzá tudok szólni. Nem tudnál nekem írni pár mondatot erről a témáról?
Ne izgulj, biztos menni fog. ^^
A tétel címe 文通 (ぶんつう). Elmondod, hogy hogy szoktál leginkább kommunikálni. Melyiknek mi az előnye és hátránya, manapság melyik mennyire népszerű vagy sem. Ilyesmik...de a lapon van pár segítő szempont is.
Köszi.
Neked megvannak ezek a lapok a segítő kérdésekkel. Ha igen, át tudnád küldeni? (v.kekbanan@gmail.com)
Szia!
Jól ment. A szóbelim 30/33, az egész érettségim 91% lett.A szóbelinél sokkal rosszabbra számítottam. Jó volt, hogy az egész tanári gárdából csak ketten értették, amit mondtam; a többieken vicces volt végignézni; szinte rájuk volt írva az értetlenség :)
Neked hogy sikerült?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!