M icélból tanulnak a jogászok latint?
Figyelt kérdés
Sosem értettem, tudtam hogy az orvosoknak a név végett, d itt elszakadt a fonalam.2009. okt. 10. 21:51
1/5 anonim válasza:
gondolom azért ,mert a jogászok szakzsargonja tele van latin eredtű szavakkal, és a római jog is szerepet játszhat ebbe.:)viszont még a nyelviszakosoknak is tanulni kell az egyetemen latint mondván a nyelvek alapja:)de mindenesetre a latin fontos része a kultúrának:)
2/5 anonim válasza:
Mert a jog alapja a latin, az Üvegtigrisben is volt! XD
3/5 anonim válasza:
mert az ősi jogi alaplevek, köszönhetően a Iustinianusi kodifikációnak (is)latinul vannak.
Ezen kifejezések megértése kulcsfontosságú, ha valaki később a joggal foglalkozni is szeretne.
4/5 anonim válasza:
A jogi latin még "érdekes" is
(Már amennyit én hallottam belőle)
5/5 anonim válasza:
Nem sokat tanulnak a jogásztok latint
(Csak elsőéven van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!