Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy is van ez az Angolban?

Hogy is van ez az Angolban?

Figyelt kérdés

Én, mint idős, az Angol nyelvet önszorgalomból tanuló férfi, azt szeretném megkérdezni, hogy mikor használjuk egy szó előtt az:

„a” (a car) az

„an” (an apple).

Mert nem értem, hogy ezt mi dönti el? Ill tudnátok-e ajánlani egy internetes portált, ahol ezek érthetően el vannak magyarázva, mert jelenleg anyagilag nem engedhetek meg magamnak tanfolyamot, és magán tanárt.

Már féléve kitartóan következetesen tanulom, hallgatom az Angolt (napi három órát), de egyre kevésbé értem a nyelvet, és nem értem, miért nem fejlődöm.

2009. okt. 10. 17:39
 1/10 anonim válasza:

"a"-t ha mássalhangzóval kezdődik pl: a table

"an"-t ha magánhangzóval pl: an apple

2009. okt. 10. 17:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Jó példákat irtal neki...:D amúgy igy van ahogy mondja.
2009. okt. 10. 18:01
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2009. okt. 10. 18:03
 4/10 anonim ***** válasza:

Találtam neked egy oldalt, amelyik az angol nyelvtan alapjait magyarázza el (menü a jobboldalon), cserébe te írd meg, hogyan tanulsz egyedül. Önálló tanuláshoz magyar kiadású könyv kell, ahol minden el van magyarázva.

[link]

2009. okt. 10. 18:14
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

A kilencvenes években vettem meg, és eddig csak a polcot foglalta az ELO kiadványa (angol nyelv kezdőknek), most abból tanulom, olvasom, amikor az időm engedi, naponta többször.

Hanganyagét az öt perc Angol.hu hanganyagait hallgatom , amikor jövök megyek.

Esténként még a Livemoncha.com oldalán is tanulom a leckéket, de levelezni, beszélgetni még nem merek.

Április óta teszem ezt, minden nap, és hátérként hallgatóm a BBC.

Az célom a jó írás, hogy külföldi fórumokon is tudjak érdemben levelezni. Aztán egy középfokú nyelvvizsga letételének is nagyon őrülnék.

Most gyűjtők, és egyszer szeretnék eljutni egy jó magántanárhoz.

2009. okt. 10. 19:37
 6/10 anonim ***** válasza:

Elég sok honlap van ezzel kapcsolatban. Viszont ha könyvvásárlásra is gondolsz, akkor ajánlom az Oxford Angol Nyelvtant( [link] ). Van egy másik fajtája cdvel, kifejezetten az önálló nyelvtanuláshoz: [link] Magyarul vannak a nyelvtani magyarázatok (a legalapvetőbbektől a bonyolultabbakig), s utána több oldalnyi gyakorló feladat minden témakörhöz.

Egyébként nagyon jó dolog, hogy önállóan próbálsz nyelvet tanulni, de szerintem az ELO nem a legjobb erre. Édesanyám is megrendelte, de érdemi fejlődés nem történt annak ellenére, hogy ő próbálkozott vele. Egyszerűen nem jó a felépítése az egész tananyagnak. Szóval ha van rá módod, keress jó nyelvkönyvet! (Vagy a későbbiekben, ha lesz rá keret, egy nyelvtanfolyamot)

2009. okt. 11. 00:54
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. okt. 11. 08:59
 8/10 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Csak bátorításként mondom, hogy a fórumos levelezéshez nem kell sok nyelvtani tudás, sőt...

Mi magyarok túlzásba visszük a nyelvtan-tanulást, én akkor hagytam abba, amikor egy kanadai angoltanárnőnek én magyaráztam el a nehezebb igeidőket.

2009. okt. 11. 12:24
 9/10 A kérdező kommentje:
Te levelezel valahol?
2009. okt. 11. 12:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a szó kiejtéséhez kell igazítani.. tehát pl: university-t hiába u-val, azaz magánhangzóval írod, nem AN-t fog kapni, hanem A-t, mert júniverziti-nek kell kiejteni, ejtésben pedig ugye a j mássalhangzó, ahhoz pedig A (ö) jár.
2010. jún. 21. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!