Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » ORIGO VAGY DARTMOOR VAGY...

ORIGO VAGY DARTMOOR VAGY VEGYESEN?

Figyelt kérdés

Nyáron szeretnék nyelvvizsgázni. Úgy tervezem, hogy dartmoor-írásbeli, origo-szóbeli. Azért így, mert a listening nem megy jól. És mindenképp így külön akarok menni, hogy ne az legyen, hogyha egyik se sikerül akkor még a nyelvvizsga felét se kapom meg.

Ha megvan a nyelvvizsga akkor egyesíteni kell egy bizonyítványként? És így kevesebbet ér a nyelvvizsga, ha nem egy nyelvvizsgaközpontban csinálom mind a kettőt? Szerintetek jó ez így? Vagy az Origo írásbelije milyen? VAgy inkább dartmoora menjek szóbelire is?

2013. jún. 12. 18:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%
Mi lenne, ha inkább ECL vagy Telcre mennél? Ezekről pl még nem is hallottam.
2013. jún. 12. 18:25
 2/11 anonim ***** válasza:
51%
Az origo szerintem nagyon jó, erről a dartmoorról még nem hallottam. Szerintem amúgy nem lehet olyat, hogy az írásbeli ilyen, a szóbeli meg másfajta, de lehet tévedek.
2013. jún. 12. 18:28
 3/11 anonim ***** válasza:
Az origo az ország egyik legismertebb, ám csak hazailag elismert nyelvvizsgája. Én nem próbálkoznék ilyen egyesítéssel, helyette egy sima origo, ott is van olyan, h ha az egyik sikerül, azt is megkapod
2013. jún. 12. 18:29
 4/11 anonim ***** válasza:
Illetve, szerintem se lehet mindent mindennel egyesíteni..én úgy tudom, hogy origo-t a BME-sel lehet csak, legalábbi az én időmben így volt
2013. jún. 12. 18:36
 5/11 A kérdező kommentje:
A dartmoor= társalkodó
2013. jún. 12. 20:18
 6/11 A kérdező kommentje:
És az ITK Origon mennyire nehéz az írásbeli rész?
2013. jún. 12. 21:25
 7/11 A kérdező kommentje:
A TELC, ECL nem nehéz? Azokat csak komplexen lehet letenni, nem?
2013. jún. 12. 21:26
 8/11 anonim ***** válasza:
TELC-ből és ECL-ből is lehet csak írásbelit illetve csak szóbelit tenni.Én bátran ajánlom az ECL-t szerintem nem nehéz bár ha nehezen megy a listening akkor arra rá kéne gyúrni.Szerintem meg fölösleges felesbe,mert akkor így ennek semmi értelme,ha nem vagy képes egyszerre megcsinálni akkor fölösleges elmenni.Inkább gyúrj rá még egy kicsit és menj el egy fajtából egyszerre.
2013. jún. 13. 08:29
 9/11 A kérdező kommentje:
Okés. Köszönöm! Origón van közvetítés?
2013. jún. 13. 18:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Van, idegen nyelvről magyarra az írásbelin, a listening pedig olyan, hogy a kérdések magyarul vannak feltéve, és magyarul is kell rá válaszolni, az idegen nyelven hallgatott szöveg után. Az origo jóval nehezebb, mint a telc és ecl, mivel ezek egynyelvűek, viszont elismertebb is. Én az origo-ra szavazok :D
2013. jún. 15. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!