Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Németben hogyan van az igék...

Németben hogyan van az igék múlt ideje és jövő ideje?

Figyelt kérdés
és mik a fontosabbak vagy kivételek mint pl angolban headway könyv hátulján. pl hogyan van az hogy kezdődik , kezdődött, és kezdődni fog . Köszönöm nagyon ! interneten is keresgélem de nem tudom jó e az az oldal jó lenne ha valaki igazgatna mert sajnos most egyedül álltam neki a tanulásnak nincs tanárom akit kérdezhetnék ! még1szer köszi a segítséget még sztem sok kérdésem lesz :)
2013. jún. 10. 22:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Kezdődik: beginnt

Der Kurs beginnt. - A tanfolyam (el)kezdődik.

Kezdődött: präterium: begann, perfekt: hat begonnen, pluquamperfekt: hatte begonnen

Der Kurs begann - A tanfolyam elkezdődött.

Der Kurs hat begonnen. - A tanfolyam elkezdődött.

Der Kurs hatte begonnen. - A tanfolyam elkezdődött (már nagyon régen)

Kezdődni fog: wird beginnen

Der Kurs wird beginnen. - A tanfolyam el fog kezdődni. (a közeljövőben)

Múlt időből 3 féle van:

Präterium - inkább írásban, Perfekt - inkább szóban

Plusquamperfekt - régmúlt. 2 múlt idős mondat közül a réggebben történt, ill ngyon régi múltbéli esemény kifejezésére.

Vannak igék, ahol haben (habe, hast, hat, haben, habt, haben), másikoknál sein (bin, bist, ist, sind, seid, sind) a segédige, a múlt időben Perfektnél ezeket kell használni. (Perfekt: ich bin gegangen, ich habe gemacht)

Präteriumnál nem. Plusquamperfekt: hatte és az ige 3. alakja (ich war gegangen, ich hatte gemacht)

Természetesen vannak kivételek, rendhagyó igék, ezt biztos megtalálod a Google-n, de ajánlom figyelmedbe Szántai Gábor német gyűjteményét: [link] illetve [link]

Jelen idő:

werden segédigével képezzük (werde, wirst, wird, werden, werdet, werden) utána az ige

Ich werde singen. - Énekelni fogok.

Ich werde Lehrerin sein. - Tanárnő leszek.

2013. jún. 10. 22:40
 2/3 anonim ***** válasza:

A jövő időt képezzük "werden"-nel

Pl. Ich werde tanzen. - Táncolni fogok

2013. jún. 11. 13:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Igazad van, elírtam! Elnézést!

De a mondatokból szerintem lászik, hogy mire gondoltam! :)

2013. jún. 11. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!