Hogy úszhatnám meg a nyelvvizsgát kevésbé költségesen?
Nyilván hülye kérdés. De nem rég szántam el magam a nyelvvizsgára. Maga a vizsga is elég drága, de hát ez ellen úgysem tudok mit tenni.
Viszont néztem nyelvvizsgára felkészítõ könyveket, nyelvtan könyveket. És ezek se épp olcsók. Egy-kettõre mindenképp beruháznék, viszont nem tudom, melyik legyen az. Esetleg tudnátok ötleteket adni, nektek milyen (olcsóbb) könyvek váltak be?
Amúgy angolról lenne szó.
Na azért :) először is, mielőtt bármit megvennél nézz körül a könyvárban! Nagyon sok könyvet én is onnan hoztam ki, mind anno angolra, mind pedig most olaszra. Szóbelire nagyon tudom ajánlani az 1000 kérdés 1000 válasz c. kötetet. Nagyon jó szókincset ad, így természetesen írásbelire is használhatod. Nekem megvan a Let's discuss it! c könyv is, ezt nagyon kedveltem és kedvelem most is, mert rengeteg esszé van benne szintén szókinccsel, megspékelve beszédszándékokkal (ugye ezek az "egyrészről, másrészről, a statisztikák szerint" stb stb), ami nagyon nagyon hasznos. Sztem könyvtárban ez is benn lesz, bár ez viszonylag új kötet még.
Nem tudom, hogy az Euro kiadott e már konkrétan Euro-s felkészítő könyvet, de ha nem az sem baj. Mert ismét könyvtárban lehet kapni ilyen régebbi típusú felkészítő könyveket, ami elég vegyes, tehát nem konkrétan 1 vizsgára készít fel, hanem mindenféle típusfeladatot találsz benne, a tesztes kérdésektől, az esszéken át mindenfélét. Nevet sajnos nem tudok mondani, én úgy hoztam ki őket, hogy amelyik szimpatikus volt. Bár én ECL-en voltam, annak van ugye felkészítő könyve. Tessék mindennap megnézni vagy egy filmet, vagy egy sorozatot, idegen szavakat kiírni, megtanulni! Az OXFORD-nak van ez a Bookworms-os sorozata, nem tudom ismered e? Rövidített olvasmányok különböző szinteken. A 6-os szint az körülbelül felsőfok már, szerezz be olyanokat. Nem tudom, hogy könyvtárban vannak e ilyenek, Alexandrában 800 ft körül vannak, függően attól, hogy van e hozzá CD, de sztem az felesleges. Én 2 ilyen könyvet vettem, mindkettő teljesen jó volt hanganyag nélkül (amúgy nem is értem miért kell hozzá CD, ezek olvasmányok, nem tesztek vagy ilyesmi). Hát ennyi jutott most hirtelen eszembe, de kicsit körülnézek még a régi anyagaim között, hátha találok valamit, ami még segítségedre lehet.
Jaj, nagyon szépen köszönöm a válaszodat. :)
A könyvtárra még nem is gondoltam, de nagyon nem hülyeség. A jövõhéten biztos, hogy felkeresem.
Ami az ajánlott könyveidet illeti, az 1000 kérdés 1000 válasz c. könyvet én is néztem. Viszont ugye felsõfokon két típus van belõle, és nem tudom, melyik is kell igazából.
Vagy ez a kettõ ugyanaz csak az egyik újabb kiadás?
A Let's discuss it c. könyvrõl is hallotam. Tehát ennek a kettõnek mindenképpen utána is járok.
Az euro-nak elvileg van nyelvvizsga felkészítõ könyve, de állítólag az inkább csoportoknak van, és nem egyéni felkészülésre. Viszont vannak elõzõ euro nyelvvizsgák feltöltve a netre.
Az oxford bookworms-tól még régebben olvastam. Mostanában újságcikket, ismeretterjesztõket olvasok a neten, valamint az alkonyatot kezdtem olvasni.
A filmek azokat alap, hogy angolul nézem.
Egyébként tudom, hogy te ecl-es vizsgán voltál, de kíváncsi lennék, hogy miért pont azt választottad, (nálam az euro a nyerő még most, de nem biztos, hogy végleges). Illetve te a vizsga elõtt mennyi idõvel kezdted a felkészülést. Egyedül vagy tanári segítséggel készültél. Mert én egyedül szándékozom, csakhát már nem vágyok biztos benne, hogy ez jó ötlet-e...
És még annyit, hogy külön nyelvtanra készültél e, vagy csak a szóbelire fókuszáltál. És minden témakört külön kidolgoztál, vagy csak a kifelezéseket/szavakat tanultad inkább?
Bocs, a kérdés-áradatért, de tényleg nem tudom, hogy "vágják bele". Elszúrni meg nem akarom.
Nekem az első linkedben szereplő kötet van meg, a másodikat még nem is láttam :D
Azért ECL-t választottam, mert ő tűnt a legszimpatikusabbnak. Anno gimis angol tanárom mondta, hogy viszonylag színvonalas is (nyilván nem egy Cambridge-hez képest, de mondjuk TELC-hez viszonyítva mindenképpen), plusz nem is találtam nagyon nehéznek. Tetszett, hogy nincs külön nyelvtani rész, illetve hogy nem feltétlenül tippmixes feladatok vannak benne, mert azt ki nem állhatom. Mikor én voltam, akkor az esszénél még nem lehetett szótárt használni, de nekem azzal sem volt bajom, mert nagyon szép szókincset szedtem össze. A szóbelivel meg a mai napig nagyon elégedett vagyok. Speciel nagyon örülök, hogy mellette döntöttem, és az olaszom is ECL-re tervezem.
Tavaly előtt decemberben vizsgáztam, nyáron már tudtam, hogy menni fogok, így akkor már nekiálltam pár dolognak, pl átvenni a nyelvtant, megnézni a feladattípusokat. Nem tanárral készültem, hanem tanulótárssal skype-on. Vele szeptembertől tanultunk, heti 2-3-4 alkalommal. Végig vettük a témákat, csináltunk közösen képleírást stb. Voltak témák amelyeket kidolgoztam (eutanázia, drogok, korrupció stb), de a kommersz témáknál csak a szókincset turbóztam fel, mert azokról szépen tudok beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!