Az iskolába az Amerikai angolt vagy az Angol angolt tanuljuk?
ez nagymertekben fugg a tanartol.
Nyelvtani szabalyrendszer alapjan a britt angolt tanitjak.
De altalaban csak hunglish lesz belole.
Brit angolt.
De igazából mindegy, mert középiskolás szinten nincs is olyan nagy különbség a kető között.
Kedves kérdező,
Bár nem hallottam a tanárodat beszélni, van egy olyan érzésem, hogy az amerikait tanítják neked. A brit és az amerikai között az a különbség, hogy az amerikaiak szépen, artikuláltan beszélnek, a britek hadarnak és elharapnak mindent. Sokat dolgoztam Amerikában, s rengeteget jártam Nagy-Britanniában is, a különbség számottevő, hallható.
Ha Amerikában élt a tanárod, akkor valószínűleg nem a hunglisht tanulod, hanem az amerikait. Legalábbis szeretném ezt hinni. Az én középiskolás angol tanárom segített nekem egy középszintre eljutni, középsuliban letettem a középfokút angolból, aztán kiderült, hogy az semmit nem ér. Amikor először mentem ki Amerikába dolgozni, az egész szinte arról szólt, hogy újra tanultam az angolt. Ma már tudom, hogy bár jó tanárom volt, de a nyelv, akcentus, amit beszélt, annak köze nem volt se a brithez se az amerikaihoz, az hunglish volt. Ma már, több éves angol nyelvterületen való munkavállalás után meg tudom különböztetni, hogy ki az, akinek angol az anyanyelve, és ki az, akinek nem, csak nagyon jól beszéli.
Úgyhogy összegezve, nem hallottam beszélni a tanárod, valószínűleg amerikait tanít, és adj hálát érte a sorsnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!