Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tudnátok adni hasznos tanácsok...

Tudnátok adni hasznos tanácsokat az angol "perfect"-es igeidők használatához egy totál kezdőnek?

Figyelt kérdés
Soha életemben nem tanultam eddig angolt, most a nyugdíjazásom előtt pár hónappal, majdnem 60 évesen álltam neki hobbiból, de ez a rész nagyon problémás nekem. Most magamtól tanulok, könyvtárból hoztam könyveket, meg az internetes tananyagokat nézegetem, nyáron tervezek tanfolyamra menni, vagy eljárni egy tanárhoz.
2013. máj. 17. 16:17
 1/3 anonim ***** válasza:

A present perfectben tudok segítnei:

-ezt az igeidőt akkor használjuk, ha azt akarjuk kifejezni, hogy valamit már megtettünk az életben

-úgy tudjuk megkülönböztetni a past simple-től, hogy aminek tudjuk a pontos idejét (pl. tegnap reggel 8-kor) az past simple, aminek nem (tehát egyszer, valamikor, de nem tudjuk, mikor), az present perfect.

Képzése:

+ : Alany; have/has; ige 3. alakja; további mondatrészek

- : Alany; haven't/hasn't; ige 3. alakja; további mondatrészek

? : Have/has; alany; ige 3. alakja; további mondatrészek

Remélem, segítettem!

2013. máj. 17. 16:29
 2/3 anonim ***** válasza:
A past perfectet akkor használjuk, amikor két múlt van, és az egyik régebben történt, mint a másik. A régebben történt esetében használjuk a past perfectet, az újabb történésnél pedig past simple vagy present perfect, a fentiek szerint.
2013. máj. 17. 16:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Van a "Present Perfect" (Present= jelen idő)

Ez kifejezi a múltban végbement cselekvésnek a jelenben is meglévő eredményét, következményét.

Pl.: "I have seen this play" (Láttam ezt a darabot)

Az ilyen cselekvést magyarra múlt idővel fordítjuk

Kifejezi az olyan cselekvést is, amely a múltban kezdődött, de még a jelenben is tart.

For elöljárót használunk a cselekvés időtartamának,

since elöljárót a cselekvés kezdőpontjának jelölésére.

Pl.: "I have been here for an hour" (Egy órája vagyok

itt)

"We have lived her since 2000" (2000 óta lakunk itt)

Az ilyen cselekvést magyarra jelen idővel fordítjuk.

2013. máj. 17. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!