Melyik nyelvvizsgát ajánljátok? Telc vagy ecl? Bővebben lent.
Én ECL -t csináltam, nem volt nagy cucc szerintem. Előbb volt a szóbelim mint az írásbeli, egy 1. éves egyetemista csajjal raktak össze, aki nem nagyon tudott angolul, de csak beszélni kellett igazából, látták rajtam hogy kenem az angolt, meg hogy inkább hagyok helyet a csajnak is hogy ne bukjon meg, ennyi bőven elég volt.
Az írásbelin a szövegértés rém egyszerű volt, 100% -ra csináltam (ezt úgy, hogy a magyar érettségi szövegértésem kb 60% -osra tippelném, még nem tudom pontosan....)
A szövegalkotás nem volt olyan borzasztó, a magnó viszont szégyenletes volt, arra nem is gyakoroltam. Szó szerint a mellettem ülőét néztem, hogy hátha valami okosat le tudok lesni..
De végül összességében csak a magnó volt problémás, előkészítőre nem jártam csak maszek tanárhoz, az egyiket mindenképp ajánlom, ha érdekel nekem összesítettbe 89% lett középszinten, sok szerencsét ;)
3. vagyok, most néztem meg újra, hát a szövegalkotásom lett a legsz@rabb :D
Sokat gyakoroltam rá pedig, azaz szinte csak arra, úgyhogy azt alaposan gyakorold be majd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!