Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvvizsgát ajánljátok...

Melyik nyelvvizsgát ajánljátok? Telc vagy ecl? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Angol középfokot szeretnék csinálni a közeljövőben(nyár végén vagy ősszel) 17 éves lány vagyok, ha ez számít. Nektek milyen tapasztalataitok vannak?
2013. máj. 13. 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Én csak a TELC-ről tudok nyilatkozni, tavaly tettem le a középfokú angolt. Igazából csak jó tudok mondani róla, jártam előtte nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamra is, az is nagyon jó volt, hasznos, célirányosan a vizsgafeladatokra koncentráltak. A vizsga felépítése is tetszett alapból, szerintem nagyon korrekt, csak ajánlani tudom.
2013. máj. 13. 21:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ.:)Úgy tervezem, hogy én is menni fogok előtte felkészítőre.
2013. máj. 13. 21:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Én ECL -t csináltam, nem volt nagy cucc szerintem. Előbb volt a szóbelim mint az írásbeli, egy 1. éves egyetemista csajjal raktak össze, aki nem nagyon tudott angolul, de csak beszélni kellett igazából, látták rajtam hogy kenem az angolt, meg hogy inkább hagyok helyet a csajnak is hogy ne bukjon meg, ennyi bőven elég volt.

Az írásbelin a szövegértés rém egyszerű volt, 100% -ra csináltam (ezt úgy, hogy a magyar érettségi szövegértésem kb 60% -osra tippelném, még nem tudom pontosan....)

A szövegalkotás nem volt olyan borzasztó, a magnó viszont szégyenletes volt, arra nem is gyakoroltam. Szó szerint a mellettem ülőét néztem, hogy hátha valami okosat le tudok lesni..

De végül összességében csak a magnó volt problémás, előkészítőre nem jártam csak maszek tanárhoz, az egyiket mindenképp ajánlom, ha érdekel nekem összesítettbe 89% lett középszinten, sok szerencsét ;)

2013. máj. 14. 01:26
 4/5 anonim ***** válasza:

3. vagyok, most néztem meg újra, hát a szövegalkotásom lett a legsz@rabb :D

Sokat gyakoroltam rá pedig, azaz szinte csak arra, úgyhogy azt alaposan gyakorold be majd

2013. máj. 14. 01:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. máj. 14. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!