Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van így esély rá, hogy átenged...

Van így esély rá, hogy átengedtek a vizsgán, vagy reménytelen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A napokban voltam nyelvvizsgázni, a német ÖSD vizsgán. Az írásbeli sikerült, a szóbelin azonban annyira izgultam, hogy elég sok nyelvtani hibát vétettem, viszont folyamatosan, megállás nélkül és gyorsan beszéltem. Kint éltem külföldön, valószínű ez is lehetett a baj, hozzászoktam ahhoz, hogy nem kell mindig a nyelvhelyességre figyelni, viszont gyorsan és érthetően a másik tudtára kell adni, hogy mit akarok. Most azonban megijedtem, hogy ezzel mindent elrontottam. Az eredményre még várnom kell, de már felőröl az ideg. Akinek van a szóbeli vizsga pontozásával tapasztalata, az kérem, írjon. Van valami esély rá, hogy átengedtek? :S
2013. máj. 13. 20:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha sokat mondtál,választékosan beszéltél és nem annyira zavaróak a hibák (tehát a másik fél is megérti), akkor nem akkora probléma.
2013. máj. 13. 20:43
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha látták hogy nagy a szókincsed és nem dadogsz illetve nem tő mondatokban beszélsz, akkor talán ilyesmire nem kapsz annyi hibát, hogy bukta legyen.
2013. máj. 13. 20:51
 3/8 A kérdező kommentje:
Megérteni meg lehetett, de volt h pl "die" névelőjű szót a "der" szabályai szerint ragoztam, meg ilyenek.. vagy egyszer a "weil" után egyenes szórendet használtam. :S Pedig ezeket mind tudtam, de egyszerűen olyan ideges voltam, a fene egye meg... :S Egyébként kiket nem engednek át egy ilyen vizsgán? Engem próbáltak nyugtatgatni az ismerőseim, hogy ha már megszólaltam és beszéltem, akkor baj nem lehet, de hát nem tudom... :/ Ennél sokkal jobban beszélek, mint amit ott ők hallottak, ez idegesít a legjobban. :S Nem tudom, miért voltam annyira ideges, hiszen előtte szinte 1 évig csak németül beszéltem. :D :S
2013. máj. 13. 21:14
 4/8 anonim ***** válasza:

A magnó az hogy ment?

Ha az jó volt, biztos nem lett annyira rossz

2013. máj. 13. 23:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Mikor lesz meg az eredmény?

Ha tartalmilag elfogadható (helyes) dolgokat mondtál,

biztos nem lesznek annyira szigorúak

2013. máj. 13. 23:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Közép vagy felsőfok volt?

Én egy éve nyelvvizsgáztam (ÖSD szintén), beszédben mindig is nagyon béna voltam, aztán végül jobb lett a szóbelim, mint az írásbelim. Pedig azt hittem megbukok. (felsőfok)

2013. máj. 14. 09:39
 7/8 anonim ***** válasza:

A volt tanárom azt mondta, mire szóbelizni mész, a vizsgáztatók már tudják milyen eredményt értél el a magnón... Abból tudnak következtettni, ezért is gyakran csak 1-2 ponton múlik a vizsga. Ez arra jó, hogy azt mondod, a fenébe, legközelebb menni fog, és már fizeted is be a vizsgadíjat és mész újra, holott a tudás nem megfelelő, azért buktál meg.

Na de ez nem rád vonatkozik. ha látják, hogy full ideges vagy és azért beszélsz össze-vissza, megpróbálnak megnyugtatni - erre vannak a bevezető kérdések az elején. Ha azt veszik észre, hogy fáradsz, akkor ők is próbálják mielőbb lezárni a vizsgát, miután a lényeget kihúzták belőled.

Figyu, a leírásod alapján tök jól beszélhettél, választékosan, akár egy kis szlenget is megvillanthattál, a kiejtéssel, hangsúllyal biztos nem volt gondod. A névelőket viszont nem értem, azok nem rögzültek még megfelelően? Sok esetben szerencsésebb hagyni a hibát, mint javítgatni magad, mert úgy azt is észreveszik a vizsgáztatók, ami talán nem is bántotta volna a fülüket.

Egy kis nyelvtani helytelenségért biztos nem buksz meg, ha összességében jól szerepeltél.

2013. máj. 14. 10:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Sikerüüült :) Végül feleslegesen aggódtam, a szóbelim majdnem max pontos lett :) Akkor csak nem volt olyan nagy gond pár nyelvtani hiba, hála az égnek :) Köszönöm mindenkinek a biztató válaszokat!
2013. máj. 17. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!