Van így esély rá, hogy átengedtek a vizsgán, vagy reménytelen?
A magnó az hogy ment?
Ha az jó volt, biztos nem lett annyira rossz
Mikor lesz meg az eredmény?
Ha tartalmilag elfogadható (helyes) dolgokat mondtál,
biztos nem lesznek annyira szigorúak
Közép vagy felsőfok volt?
Én egy éve nyelvvizsgáztam (ÖSD szintén), beszédben mindig is nagyon béna voltam, aztán végül jobb lett a szóbelim, mint az írásbelim. Pedig azt hittem megbukok. (felsőfok)
A volt tanárom azt mondta, mire szóbelizni mész, a vizsgáztatók már tudják milyen eredményt értél el a magnón... Abból tudnak következtettni, ezért is gyakran csak 1-2 ponton múlik a vizsga. Ez arra jó, hogy azt mondod, a fenébe, legközelebb menni fog, és már fizeted is be a vizsgadíjat és mész újra, holott a tudás nem megfelelő, azért buktál meg.
Na de ez nem rád vonatkozik. ha látják, hogy full ideges vagy és azért beszélsz össze-vissza, megpróbálnak megnyugtatni - erre vannak a bevezető kérdések az elején. Ha azt veszik észre, hogy fáradsz, akkor ők is próbálják mielőbb lezárni a vizsgát, miután a lényeget kihúzták belőled.
Figyu, a leírásod alapján tök jól beszélhettél, választékosan, akár egy kis szlenget is megvillanthattál, a kiejtéssel, hangsúllyal biztos nem volt gondod. A névelőket viszont nem értem, azok nem rögzültek még megfelelően? Sok esetben szerencsésebb hagyni a hibát, mint javítgatni magad, mert úgy azt is észreveszik a vizsgáztatók, ami talán nem is bántotta volna a fülüket.
Egy kis nyelvtani helytelenségért biztos nem buksz meg, ha összességében jól szerepeltél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!