Melyik nyelvet könnyebb megtanulni 1-1,5 év alatt középfokon, önállóan? (Bővebben a kifejtős részben)
Most szeptemberben megyek MA-ra. Oda kell még egy középfokú nyelvvizsga. (Angolból felsőfokú már van).
Amelyik nyelvek részemről szóba jöhetnek:
francia
olasz
spanyol
A franciához van kötődésem, mert tetszik a nyelv és jó volna a francia irodalom egy részét eredetiben olvasni (még ha az könnyített változatban is történne).
Ebből 1 év után most A2-es szinten vagyok, önálló tanulással. De bevallom, nagyon nehéznek tartom magam számára.
Az olaszhoz is van kötődésem, mert az az irodalom is érdekel (szépirodalom s filozófia egyarán).
Ezt soha nem tanultam még.
De azt mondják, könnyebb, mint a francia - nem tudom, ez mennyire igaz.
A spanyolpedig mint nyelv érdekel. Ott már nincs részemről irodalmi vagy más kötődés.
Ezek alapján melyik az a nyelv, amelyiket valószínűleg meg lehet tanulni 1-1,5 év alatt egyedül, középfokra?
A későbbiekben van olyan célom, hogy lehetőleg a többi nyelvet is tanulnám. De most azt kellene kiválasztanom, amelyikből teljesíthető a nyelvvizsga annyi időn belül.
Az olasz valóban könnyebb, mint a francia?
Majd később, ha olaszul tudok, akkor a francia is könnyebb lehet esetleg, mintha azt tanulnám elsőnek?
Köszi a tapasztalatok, tanácsok megosztását, a válaszokat!
29/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!