Angol nyelv elsajátítása könyvekkel és filmekkel vs tanfolyam? (lent)
Most voltam nyelvvizsgázni középfokból. Még nincs eredmény, de kb 90%-ra számítok, nagyon könnyűnek éreztem.
Arra gondoltam, hogy az őszig biztos nem megyek el felsőfokú nyelvtanfolyamra, elég volt most ez egy időre.
Heti néhány alkalommal nézek angolul sorozatokat. A múltkor megnéztem egy Agymenők részt felirat nélkül és körülbelül a fele jött át tisztán (de aki ismeri ezt a sorozatot az tudja hogy vannak benne cifra szavak :D)
Könyvet még nem olvastam angolul, de néhányba beleolvastam a könyvesboltban. Ha nem is tudtam minden szót megérteni, a lényegét megértettem, a legtöbb szót szövegkörnyezetből "kikalkuláltam".
A lényeg:
Hiába vagyok ambíciózus gyerek, nem nagy esélyt látok arra, hogy majd nyáron neki ülök angolt gyakorolni, ez esélytelen.
Arra gondoltam, hogy a nyáron úgy tartanám fel, illetve javítanám az angol szintemet hogy elolvasnék vagy 3 könyvet, és hetente megnéznék 1 filmet angolul, meg mondjuk 2x 40 percnyi sorozatot.
Attól félek, hogy megveszem a könyvet és nem fogom élvezni az ismeretlen szavak miatt.
Ebből a tesztből kitöltöttem a Stage 5-öt és a 6-ot. Az ötösmél 80% lett, a 6-osnál 76%.
Szerintetek megéri belevágni a könyvolvasásba? Vagy előtte inkább próbáljam meg valahogy bővíteni a szókincsemet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!