Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Le tudnám tenni az angol...

Timido kérdése:

Le tudnám tenni az angol felsőfokút?

Figyelt kérdés

Naponta beszélek angolul neten. Suliba haladó csoportba vagyok. Itthon is tanulom egyedül, tudok vagy 10 igeidőt. passzív aktív mondatok, feltételes, meg elég sok mindent. Ha belefeküdnék a szótanulásba, és megoldogatnék jó sok feladatot, ami felkészít középfokúra és felsőfokúra akkor a nyáron le tudnám tenni a felsőt? Mi a véleményetek?

Ez mellett még tanulok németet és spanyolt. A német az nagyon rosszul megy, képtelen vagyok megtanulni a szavakat. Spanyolul pedig csak nem rég kezdtem el.

Szerintetek menne az angol felső?

2009. szept. 29. 18:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt ne tőlünk kérdezd, mert mi innen nem tudjuk, hogy mennyit tudsz és milyen nyelvérzéked van. Az iskolai tanárodtól kérdezd meg. A felsőfok azért elég nehéz, és nemcsak nyelvtudás kell hozzá, hanem szellemi érettség, általános tájékozottság a leglehetetlenebb témákból a panelházak szigetelésétől az atomerőművek pozitív és negatív megítélési szempontjaiig. Először a középfokkal próbálkozz, az biztos sikerül egy év rendszeres munkával.
2009. szept. 29. 19:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj megoldani egy felsőfokú nyelvvizsgát, a neten találsz rengeteg példát, ha abból úgy látod, nem lehetetlen, érdemes tanulnod. A tanulás sohasem felesleges. A tanároddal is beszélj, mit javasol, bár neki sok beleszólása nincs :)

Beszélj a szüleiddel, hogy írassanak be egy nyelvsuliba, ha van rá lehetőségük, és akár nyáron már a kezedben lehet a papír. Én örülnék, ha a gyerekem ilyet kérne tőlem :) Nagyon jó a hozzáállásod.

A németre és a spanyolra később majd több időt szánhatsz, bár ha az angol felsőfokon megy, más nyelv nem is igazán kell az életben. Persze annál több az ember, minél több nyelven beszél :) Szerintem próbáld meg, de semmiképp se csak egyedül.. A szóbeli tételekhez tényleg kell némi rutin és hidd el, sok olyan téma van, amiről még magyarul is nehéz beszélni :) hány éves vagy?

2009. szept. 30. 11:10
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :) 16 éves vagyok. Tegnap voltam is a könyvtárba, és hoztam ki könyveket. A közép és a felső a szókincsben tér el igaz? mert a nyelvtan azt hiszem a középre is tudni kell. A szókincset pedig olvasok könyvet angolul, meg a neten is találok rengeteg szöveget. :) Meg persze tájékozottnak kell lennem. Sajnos nyelviskolába nem tudok járni, nem akarom a szüleim meghúzni ilyennel. De ha tudtok jó oldalakat ajánlani, akkor nagyon megköszönném! Szorgalmas vagyok. :)
2009. szept. 30. 14:28
 4/7 anonim ***** válasza:
2009. szept. 30. 15:10
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Olvass inkább könyveket a globalizációról, eutanáziáról és hasonlókról. Angolul. Amúgy a középfokú és a felsőfokú nyelvvizsga nem különbözik túl sokban, csak ugye a beszédtémák és az olvasmányok jóval bonyolultabb témáról szólnak.
2009. nov. 6. 17:22
 6/7 anonim válasza:

Sanszos , hogy nem , felsőfokon nagyon nehéz a hallott szöveg értés .( a többi sem könnyű)

A neten teljesen más mikor látod a szöveget leírva , meg más mikor mindenféle akcentussal elhadarják a szöveget.

2009. nov. 13. 16:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Tény, hogy gyakorolni kell rá rengeteget.. Nem sokkal több, mint a középfokú. A nyelvtan már középfokúnál is "követelmény". Felsőfokon a szókincsre mennek rá. Ha nem tudsz választékosan beszélni, meg se próbáld.

Gyakorolni olvasással, tv/film nézéssel, zenehallgatással, (levelező)partnerrel tudod. 16 évesen még lehet nagyon korai, a világnézeted sem hinném, hogy kifejlődött már, pl. magyarul mi a véleményed a globális felmelegedésről, szerinted hogy fog kinézni a világ 10-15 év múlva; mesélj a gazdasági világválság előzményeiről és következményeiről.. ??? És akkor mindezt mond angolul.. ???

Bámulatos, aki megszerez 2 felsőfokút középiskola alatt, nem is lehetetlen, de egyáltalán nem könnyű, rengeteg gyakorlást igényel. Úgyhogy olvass, nézz filmet 1000-rel :)

2009. nov. 14. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!