Mennyi idő alatt tudok felkészülni az angol felsőfokú nyelvvizsgára, ha már megvan a középfokú nyelvvizsgám? Bővebben lent.
Pontszámaim: Beszédértés:76%, Beszédkészség: 84%, Írott szöveg értése és nyelvismeret:56%, Íráskészség: 92% Szóbeli összesen 80%, Írásbeli összesen: 74%
Egy éve tettem le Dexam nyelvvizsgán úgy, hogy nem sokat tanultam rá. Most azonban meg szeretném csinálni a felsőfokút is, mivel időm mint a tenger és valami hasznosat szeretnék csinálni. Dexam vizsgára szeretnék menni, mert ez már bevált, de ha tudtok jobbat/könnyebbet akkor azt is szívesen hallom. Nyáron szeretnék vizsgázni, augusztus előtt és most kezdenék el tanulni. A felső menyivel nehezebb, miben másabb, mint a közép? Mit kell pluszban tanulnom az eddigiekhez? Mit gyakoroljak? Milyen könyvből tanuljak? Mit tegyek? Azt szeretném, ha elsőre sikerülne, mert mindenki azt mondja (kivéve anyát), hogy hülyeség és úgysem sikerülne. Tanárhoz nem akarok és nem is tudok járni. :/ Köszi előre is.
Szia!
Nem ismerem a Dexam nyelvvizsgákat, nekem angolból origó középfokúm van, ott keményen rámennek a nyelvtanra és sokféle feladat van(tesztes kitöltős,levélírás,fordítás angolról magyarra, magyarról angolra,szövegértés...) Mivel erre nagyon sokat tanultam jó alapot nyújtott a felsőfokhoz. A felsőfokúm viszont ECL-es, ez a nyelvvizsga jóval könnyebb mint egy origó, két szövegértés van és két levélírás, ha a nyelvtan nem az erősséged akkor ezt a nyelvvizsgát ajánlanám. Szóbelinél pedig párban vizsgáznátok, ami nekem könnyebbséget jelentett.
Arra viszont fel kell készülnöd, hogy elég kemény témák vannak már a szóbelin(klónozás, génmanipulált ételek,abortusz ...csak hogy egy párat említsek)
Én az 1000 Questions 1000 Answers-ből tanultam [link] és szerintem a szóbelihez ez a legjobb.
És még egy tanács, ha szeretnél gyakorolni akkor csinálj emelt szintű angol érettségiket és hallgasd azok hanganyagát(tavaly még fent volt az összes a neten,megoldókulccsal együtt,szerintem még most is fent van)ez nekem elég sokat segített.
Azt viszont nem tudom, hogy mindez tanár nélkül sikerülni fog-e, mert kell, hogy valaki kijavítsa a hibáidat, leellenőrizze a fogalmazásaidat, különben honnan tudod,hogy jól csináltad-e?!? A helyedben én úgy csinálnám, hogy átveszek magamnak egy adott témát egyedül,írnék levelet,fogalmazást és összeírnám a kérdéseimet az adott témával kapcsolatban és heti egyszer elmennék tanárhoz, akivel ezeket átbeszélném.
Remélem tudtam segíteni, ha van bármi kérdésed még írj nyugodtan:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!