Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nagyon szeretnék megtanulni...

Nagyon szeretnék megtanulni angolul, de hogyan kezdjek neki?

Figyelt kérdés
16 éve lány vagyok! Gimnáziumba járok és választanom kell jövőre hogy miből olaszból vagy angolból éretségizek!Én az angolt választottam mert ahoz picivel több közöm van mint az olaszhoz!általános iskolában anno tanultunk angolt 4. osztálytól,de ebből az 5 évből csak egyet tanultunk 4. osztályban felsőben másik tanárom lett akivel nem tanultunk gépeztünk meg ilyenek ,fegyelmet sem tudott tartani és ő vitt végig minket 8.-ig! Viszont itt a gimnáziumba már nem foglalkozunk az angol alapokkal mivel szinte ez alap dolog hogy mindenki tudd már angolul 1-2 kivétellel és sajnos én közéjük tartozom! A tanár nem megy vissza pár ember miatt az alapokhoz és ilyenkor kb csak nézek ki a fejemből de nem értek semmit hiába figyelek oda minden egyes szóra....nem is értem ha angolul makog ott nekünk! Hogy tanuljak meg angolul.....? :( a szüleim külön tanárért nem fognak fizetni! Főleg hogy 3 órára 8ezret kéne fizetni!!!
2009. szept. 24. 16:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem először a nyelvtant tanuld meg, neten sokmindent találsz, van egy jó oldal: írd be google-be hogy: 5percangol, ott kattints a hírlevél archivumra, sok nyelvtan le van írva, egyszerűen, érthetően.

Nem kell külön tanárhoz járni, ha eleget foglalkozol az angollal egyedül, iskola mellett. Ha a nyelvtan megy már valamennyire, tudd meg, milyen feladatok lesznek az érettségin, és olyanokat gyakorolj, sokat. Eleinte biztos nagyon nehéz lesz felzárkózni a többiekhez. A helyedben én még a nyaramból is feláldoznék valamennyit,hisz amint írtad, még messze az érettségi. Ahhoz pedig nem kell pénz, hogy beülj egy könyvtárba és angol könyveket tanulmányozz :)

Ja, és szerezz be egy jó szótárat, vagy valakitől kérj kölcsön.

Az a lényeg, hogy minden nap vedd elő az angolt, még ha csak 20 vagy 30 perced van, akkor is, mert ez így többet ér, mintha pl.hétvégén szánnál rá 3-4 órát!

2009. szept. 24. 16:56
 2/3 anonim válasza:
Ha gondolod, szívesen segítek.
2009. okt. 1. 04:44
 3/3 anonim ***** válasza:
látom régi a kérdés de én is szívesen segítek :)
2010. nov. 10. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!