Angol nyelv - Igeidők gyakorlása?
Nincsen valami "nyelvtanos" könyved?
Mert abból meg lehetne tanulni
Van a jelen idő,a múlt meg a jövő
(de a múlton, jövőn belül még van "folyamatos"
szemlélet)
A szabályokat kéne először megérteni
(utána meg gyakorolni pélldákat)
Nem akarlak elkeseríteni, de én is egyedül vágtam bele az angoltanulásba (internet, könyvek, hanganyagok), aztán az igeidőknél feladtam, és kerestem tanárt. :S
Az 5percangolos Szalai Nórának van egy könyve az angol igeidőkről, ami nagyon összeszedi, mit, mikor, hogyan használnak, de abba meg már annyira részletes, hogy nekem pl. túl sok is volt.
Szia!
A kérdésedre tudom a teljes megoldást.
Ha folyékonyan akarsz beszélni elvileg csak néhány igeidőre lenne szükséged.Csak az a gond,hogyha kiakarod fejezni magadat,akkor minden igeidő szükséges.Egy példa:Future perfect continuos,elég komoly felsőfokú igeidő,de például,ha azt akarod kifejezni,hogy:Év végén lesz,hogy itt lakunk 8 éve:By the end of the year we will have been living here 8 years.Látod,ezért minden fontos,de egy nagyon értelmes táblázat van itt amiből 3 nap alatt megtanultam az összeset. [link]
Ezt nyomtasd ki és olvasd,rád fog ragadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!