Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tudnék magamtól felkész...

Hogyan tudnék magamtól felkészülni a német középfokú nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok (9. osztályos). Általános iskolában 4.-től németet tanultam, de 9.-ben már csak angol van.:(

Szeretnék jövőre német nyelvvizsgát tenni, csak nem tudom, hogy hogyan készüljek. Kezdjek el mindent az elejétől? Vagy hogy? Nagyon megköszönném, ha valaki segítene nekem!

2013. ápr. 14. 14:09
 1/7 schocko ***** válasza:
Miért kell ahhoz valaki, hogy nyelvet tanuljon az ember? Sohasem jártam nyelvtanfolyamra, mégis négy nyelvet tudok (nem dicsekszem, csak a példa kedvéért volt). Fogod magad és szépen kezded kidolgozni a könyvet, könyveket, azután a neten van rengeteg szöveg, video, csak hozzá kell fogni.
2013. ápr. 14. 14:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Azért az nem árt ha valaki felkészít. Főleg ha 15 éves vagy.
2013. ápr. 14. 14:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Kinézed a net-ről melyik ny.vizsga (típus) szimpi

neked, megoldasz pár minta feladatot

Megveszed a választott ny.vizsga központ ny.vizsgára felkészítő kiadványát és abból készülsz

2013. ápr. 14. 22:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Menet közben úgyis fogod látni,

mi az ami nem megy eléggé

Azokat a dolgokat külön gyakorold

Meg szóbelire a legfőbb témaköröket próbáld meg (egyedül) kidolgozni

2013. ápr. 14. 22:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Nyelvtan gyakorláshoz a feletválasztós

teszteket nézegesd (van olyan könyv)

2013. ápr. 15. 14:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Válaszd ki melyik vizsgaközpont vizsgájára akarsz menni. Nekünk a tanárunk a Goethét ajánlotta (nagyon erősen), utána, ha az nem megy, akkor a TELC-et (nem azért, mert könnyebb, csak másmilyen), esetleg ECL, ÖSD, Euroexam...(Azt hiszem az Origo volt az, amit viszont kifejezetten nem ajánlott). Általában egy-egy mintafeladatsor a neten is megtalálható, az is segíthet dönteni. (A Goethének meg is van a címe, ha te nem találod, előtúrom;))

Ha ez megvan, sikerült dönteni, akkor megérné beruházni egy olyan nyelvvizsgára felkészítő könyvre, amit választottál. Mindig nézdd meg pontosan mit tartalmaz a könyv!! Van-e benne hallás-, olvasott szövegértés, levélírás, szóbelire felkészítés, és, hogy tudod-eegyedül js használni.

2013. ápr. 15. 16:05
 7/7 anonim ***** válasza:

/Véletlen elküldtem./

Emellett tudod magad fejleszteni, ha német filmet/sorozatot nézel, németül olvasol, stb.

Ha az első egy-kettő próbavizsgán nem érsz el legalább olyan max. 10%-kal kevesebb pontot mint a határ, akkor szerintem egyelőre ne erőltesd a nyelvvizsga feladatokat, de kapcsolj rá magára a nyelvre. (Ugyanis egy próbavizsgát csak egyszer tudsz megcsinálni.) Aztán egy-két hónap múlva próbáld meg újra. Ha csak kicsivel maradnál le, ha most tennéd a vizsgát, akkor viszont fogj bele nyugodtan, ha komolyan veszed, sokat fogsz fejlődni.

(Egyáltalán nem tanítanak németet a suliban? Más osztálynak sem szerveznek nyelvvizsga-előkészítőt?)

2013. ápr. 15. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!