Nyelvvizsgázni szeretnék, de nincs pénzünk. Ötletek?
Figyelt kérdés
Nagyon jól tanulok. Hamarosan ideér a nyelvvizsga időpontja, és nem akarom lehúzni a szüleimet pénzzel. Hol lehet pályázni? légyszi aha tudod, írd le részletesen
2009. szept. 22. 20:04
1/6 anonim válasza:
Pont erre kétlem, hogy lenne pályázat, elgalábbis soha nem hallottam senkitől, pedig nem egy ismerősöm nyelvvizsgáozz már legalább 3-féle helyen.
2009. szept. 22. 20:08
2/6 anonim válasza:
Erre szerintem sem lehet, pont azért mert ugye nem "olyan nagy összeg".
Szerintem keress valami diákmunkát ebben az esetben! pár hétig néhány délután dolgozgatsz valamit és össze is jön rá a pénz! 20-25 ezer forintot (egy átlag nyelvvizsga tudtomban ekkörül van) simán össze lehet így szedni!
Sok sikert a vizsgához meg persze a pénzszerzéshez! :) szio
2009. szept. 22. 20:11
3/6 anonim válasza:
ha közép fokú nyelvvizsgára pályázol, akkor ha az adott nyelvből emelt szinten érettségizel, automatikusan megkapod a középfokot. így ugye ingyenes, bár egy középfokú nyelvizsga ezerszer könnyebb mint egy emelt érettségi... :(
2009. szept. 22. 20:22
4/6 anonim válasza:
Gondolom középsulis vagy, menj be az igazgatódhoz, tanulmányi osztályra, szólj osztályfőnöködnek; ha rászorulsz és normálisak, akkor esetleg fizetheti a suli, én sulimban volt akinek kifizették - bár csak a nyelvvizsga bemutatása után.
2009. szept. 22. 21:58
5/6 anonim válasza:
Nálunk senkinek nem fizetik, azt mondják ha nincs pénzet emeltszintűzz :S Ha még középsulis vagy, akkor próbáld meg. Igazából úgy a legésszerűbb hogy csinálsz egy közepet elég jóra, aztán következő érettségi "szezonban" egy emeltet így nincs veszíteni valód, azt írják be amelyikkel jobban jársz. Illetve így elég ha csak a 60%-ra pályázol, nem jóval többre :) Egyén függő amúgy sztem hogy kinek melyik könnyebb, én nagyon megszenvedtem a Telc nyelvvizsgával :)
2009. szept. 22. 22:51
6/6 anonim válasza:
Nekem volt olyan osztálytársam, akik nagycsaládosok voltak meg keveset kerestek a szüleik, ezért osztályfőnök megpályázott neki egy nyv-t, ami ha sikerül-nem kell kifizetni, de ha nem sikerül-kifizttetik. Euronál csinálta ha jól emlékszem.. Sikerült neki és igazából csak a buszjegyet kellett kifizetnie :)
Szólj az of-nak, hogy nézze a pályázatokat, vagy pedig érettségizz emeltszinten..
esetleg korrepetálj osztálytársakat minimális összegért, talán úgy is összejön a pénz, de inkább pályázz vagy emeltezz
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!