Angol felsőfokra melyik nyelvvizsgát ajánlanátok?
A nyelvtan tökéletesen megy, hallás utáni se megy rosszul, egyedül a szókinccsel van bajom. Tavaly letettem a középfokút úgy, hogy alig tanultam rá. Egyedül a beszélgetés részében vesztettem több pontot, túlságosan is figyelek a nyelvtanra ezért lassabban beszélek.
Felsőfokra a szókincsemet ill. beszédkészségemet fogom fejleszteni, a feladatlappal szerintem nem lenne különösebb gondom. Ti melyik nyelvvizsgát/nyelviskolát választanátok a helyemben?
Én ECL-re megyek most felsőfokon angolból, a próbavizsga sikerült.
Ha nem megy a szókincs, akkor kegyetlenül feküdj rá, mert ezen a szinten egyrészt elég választékosan kell már tudnod kifejezni magad, másrészt sosem közvetlenül, hanem szinonimákon keresztül kérdeznek a dolgokra. Tanulj kifejezéseket és szócsaládokat is, sokat számít.
Nyelviskolával kapcsolatba nem tudok tanácsot adni, ez lakóhelyfüggő. Kérdezz ismerősöket, akik már túl vannak vizsgán, hogy mik a tapasztalataik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!