Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » ECL nyelvvizsga tapasztalatok?

ECL nyelvvizsga tapasztalatok?

Figyelt kérdés

2013. márc. 31. 20:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Szóbelire egyedül fel lehet készülni a témák alapján, az nem nehéz. A magnó viszont az! Két, viszonylag hosszú levél, szövegértések, azok viszont annyira nem nehezek, szerintem. Ez B2, középfok
2013. márc. 31. 20:41
 2/7 A kérdező kommentje:
és nem tudod h elismert e nemzetközileg?
2013. márc. 31. 21:21
 3/7 anonim ***** válasza:
ha felkészülsz nem olyan vészes, nekem B2 van és a C1 próbán is átmentem (remélem, hogy ezt az éles vizsga után is elmondhatom). Hajts rá a szókincsre és a kifejezésekre, és akkor nem lesz gondod vele, a hallottszöveg meg szerintem nemvész
2013. ápr. 1. 00:25
 4/7 anonim ***** válasza:
és amúgy úgy tudom, hogy nemzetközileg elismert, kivéve ha vmi külföldi egyetemre mész, mer oda asszem vmi nagyon durva spec nyelvizsgát kérnek
2013. ápr. 1. 00:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, nemzetközileg elismert, legalábbis itt Európában :)

Én angol felsőfokról tudok nyilatkozni. Mai napig azt tudom mondani, hogy nagyon korrekt vizsgaközpontnak tartom, az olaszt és a németet is itt szeretném majd letenni. A szóbeli része nagyon könnyű volt, hétköznapi dolgokról kellett beszélni, nem szívattak, pedig én féltem nagyon, hogy kikapok olyan témákat, hogy korrupció, amiről magyarul nem tudnék beszélni... de nem így történt.

A hallott szövegértést nem mondanám könnyűnek, arra emlékszem, hogy az elsőben egy francia, vagy belga beszélt angolul, elég erős akcentussal, a másodikra már nem emlékszem, de azt hiszem az nem volt vészes.

A levél, na az kemény volt. Mikor én raktam le, akkor nem lehetett szótárt használni levélnél sem (most mintha lehetne, nem tudom) és elég kemény témákat kaptunk. Nagyon össze kellett szedni magam, hogy tudjak bármit is írni, mert bizony magyarul sem nagyon tudnék mit mondani róluk. De a lényeg, hogy meglett.

Egyébként pedig színvonalasnak is tartom, az ilyen "hétköznapi" vizsgák közül talán az egyik legjobb (tehát gondolok itt ilyen TELC-re, Eurora, Pannonra, de nyilván nem ér fel egy Cambridge-el angolból, vagy DSD-vel német nyelvből).

2013. ápr. 1. 12:07
 6/7 anonim válasza:
Olasz ECL vizsga tapasztalatok?
2013. jún. 10. 17:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Olvasott szövegértésről mit gondoltok?
2020. nov. 28. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!