Mikor kezdjem el tanulni? Spanyol v. Francia?
Jelenleg két nyelvet tanulok. De az egyik nem tetszik, útálom. Sajnos kötelező. Mivel akarok menni egyetemre kellene még egy nyelv. Spanyol vagy francia?
A spanyol könnyebnek tűnik, a francia meg hasznosabb. Szerintem franciát fogok tanulni, jó ötlet?
Úgy gondoltam, hogy tizenegyedikbe kezdem el tanulni. Két év elég? Vélemény a nyelvről?
A francia nagyon hasznos nyelv.Szóval szerintem jó választás.Valamennyire persze a spanyol is hasznos.
Én tanulok angol mellett franciát.Igaz hogy ebbe az évbe kezdtem(9-es vagyok),de eddig nem nehéz.Először az volt picit furcsa az angol után hogy a főneveknek vannak névelőik amiket velük együtt kellett megtanulni,de egy idő után megszokható.
A kiejtéstől sokan tartanak,és mondják hogy nehéz.Szerintem nem nehéz.Én már azt is megszoktam.
Összességében véve,szerintem jó nyelv,mert hasznos,és megtanulható(persze kell hozzá szorgalom,de mihez nem..?)
:))
Ha megkérdezhetem,milyen nyelveket tanulsz,és melyiket utálod?Ez csak kíváncsiság.Amúgy az angol a franciába tuti,hogy segít.Gondolom a spanyolba is,de azt nem tanulok.Szóval ha tudsz angolul(lehetőleg jól),akkor az előny lesz,vannak hasonló szavak.
Amúgy 2 év..szerintem alapfokra vagy középfokra elég.A tempótól is függ.Ha pl. a mi sulinknak a tempóját nézem,akkor kb.alapfokra jönne ki,de ha te még pluszba is tudnál vele foglalkozni meg nyáron,akkor meglehet szerintem a középfok.Akár kereshetnél magántanárt aki segít,mégiscsak könnyebb lenne úgy.
Második vagyok.
Ezt azért is kérdeztem,mert az angol előny lenne szavak szempontjából.De persze attól még így is megtanulhatod a szavakat,hisz az angol nem alapfeltétel a franciához.
Ha megengedsz egy kis off-ot:A német tuti hogy hasznodra válik majd,de az angol világnyelv..szóval valamilyen szinten nem árt tudnod.Megkérdezhetem milyen szinten vagy belőle?Ezt már csak pluszba kérdezem.Véleményem szerint kb.középfokon azért nem ártana angolul tudni.Hogy nem tetszik az más kérdés:ha a németet ennyire szereted és tudod,akkor az már nem lehet rossz.És mondjuk a francia mellé még jobb lenne.
Nem az angol segít a franciában/spanyolban, hanem fordítva: mivel a mai angol szókincs kb. 70%-a a franciából származik (tehát latin eredetű), nem pedig a francia szókincs az angolból, tehát így pontosabb a meghatározás. Ugyanakkor ez nem biztos, hogy segítség, mivel a francián keresztül átvett angol szavak sok esetben tök mást jelentenek az angolban, mint eredetileg a franciában vagy a latinban.
A másik, amit nem szabad elfelejteni, hogy a francia és a spanyol alaktanilag sokkal bonyolultabb az angolnál, tehát ebből a szempontból sem segít sokat az angol, ha azt tanultad először, a francia/spanyol nehezebb lesz.
OFF:
Utolsó:lehet akkor nincs teljesen igazam..
Mondjuk szerintem ez oda-vissza működik.
De nekünk még a tanár is azt mondta,hogy ez segít.
Talán ő van eltévedve. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!