Mit jelent pontosan a C típusú nyelvvizsgával egyenértékű érettségi bizonyítvány?
60% az szerintem alap C.. valahány százaléktól pedig közép C, felső C pedig nem tudom hogy van-e, lehet hogy a 100% az, de nem vagyok benne biztos.
az a lényege, hogy az emelt szintű nyelvi érettségid felhasználhatod nyelvvizsga bizonyítványnak, ugyanazt jelenti mintha letettél volna egy alap/közép/felső(?) C-t.
Szia!
Ha középiskolában emelt szinten érettségizel nyelvből és eléred a 60%-ot, akkor automatikusan megkapod az államilag elismert "C" típusú nyelvvizsgát (teljes középfokú nyv). Ezt azonban nem kapod kézhez, mint a nyelvvizsga bizit, de adnak róla papírt, amivel igazolni lehet.
Ha kéttannyelvű iskolában végzel, leérettségizel emelt szinten az adott nyelvből, plusz még 2 tárgyból teszel idegen nyelven érettségit, akkor megkapod az államilag elismert felsőfokú nyelvvizsgát, az is komplex, de arról sem adnak külön bizit, arról is csak igazolólapot kapsz.
De járnak értük a pontok, és elfogadják a diplomához.
Ezt a kiírást biztosan főiskolán vagy egyetemen olvastad, a diplomát csak nyelvvizsga letétele után adják ki, vagy ilyen papírokkal tudod kiváltani. Ha nem kérnek szakmai nyelvvizsgát, akkor megfelelnek ezek is, hiszen végül is megvan a nyelvvizsga az érettségi útján. A szakmait egyébként "kiváltja" az általános felsőfokú nyv.
remélem segítettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!