Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit válasszak második nyelvnek?

Mit válasszak második nyelvnek?

Figyelt kérdés
8.osztályos vagyok, és most kell második nyelvet választani. Angolt tanulok 4 éve, és nagyon szeretem, eddig evidens volt hogy németet választok. De most elbizonytalanodtam... Nem szeretem a németet, egyszer jártam német szakkörre fél évig, és utálom a német nyelvet. Mi értelme 4 évet szenvedni egy béna nyelvvel, aztán a végén nem is tudom hasznát venni, mert nem úgy néz ki mintha kimennék dolgozni Ausztriába vagy Németországba... Az álmom (...) a francia nyelv tanulás. De mi van ha megbánom? Ha semmi értelme nem lesz? Német, francia és olasz nyelvet lehet választani.
2013. márc. 25. 10:46
 1/2 anonim ***** válasza:

Egyik sem rossz a elhelyezkedés szempontjából. De ha valamit nem szeretsz, azt ne csináld szerintem. Nem tudnád teljes bedobással tanulni és használni se lesz majd kedved.

Az olasz és a francia is jó. Az alapján válassz amelyiket úgy érzed, könnyebben meg tudsz tanulni!

2013. márc. 25. 10:54
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha nem szereted a németet, akkor ne is válaszd! Csak szenvedés lenne olyat tanulni, amit nem is szeretsz.

Francia és olasz... Gyakorlatilag egyik nyelv sem rossz a későbbi használhatóság szempontjából, tehát értelme mindenképp lesz. Aránylag elterjedt ez a két nyelv, hogy még ha nem is olasz vagy francia anyanyelvű országba mész ki, akkor sem olyan nehéz találni valakit, aki ezeken a nyelveken épp tud neked segíteni (bár az angol mindkettőt veri ebből a szempontból). Na meg szép nyelvek is, szóval válaszd nyugodtan a franciát, ha azt szeretnéd, nem hiszem, hogy megbánnád ;)

2013. márc. 25. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!