Melyik a könnyebb nyelv? A Spanyol vagy a Német?
Ha nincs vele különösebb "cél"od, akkor
végülis még mindegy is, melyikből jársz órára
Nagyon régi kérdés, de hátha valaki idetéved. Én tudok angolul, németül és jó fél éve tanulok spanyolul.
Picit könnyebb a spanyol, mint a német, de nem olyan könnyű összehasonlítani. A kiejtése szerintem mindkettőnek egyszerű, megtanulod mit hogy ejtesz és az az esetek 99%-ában úgy van, míg ez az angolról nem mondható el.
Spanyolban egy szó vagy hímnemű (el) vagy nőnemű (la), de a németben ott van még a semlegesnem is. Spanyolból amikor szavakat tanulok, nem szükséges mellé mindig kiírni a névelőt, mert pár kivételtől eltekintve ránézésre tudom, hogy “el” vagy “la”, míg a németnél ez közel sem ilyen egyértelmű. Vannak szabályok, de a kivétel is több, mint a spanyolnál.
A ragozás az elég erősen megjelenik mindkét nyelvben. Szerintem ezt nem lehet annyira összehasonlítani, mindkettőnek ugyanúgy meg kell tanulni a ragozását. Németben kevesebb az igeidő, spanyolban több.
Spanyolban több a rendhagyó ige. A németben ott vannak a végződések, amivel szinte minden nyelvtanulónak meggyűlik a baja.
Nekem az a tapasztalatom, hogy spanyolban sokkal hamarabb el lehet kezdeni mondatokat alkotni és beszélni, a németben ez nehezebb, később sikerül. Fél év spanyoltanulás után már egész jó összetett mondatokat is össze tudok rakni, a legtöbb dalszöveget megértem és egy B1-es nyelvvizsga szövegének a háromnegyedét is megértettem, míg németből fél év után csak nagyon alap dolgokat tudtam mondani, vagy ha bemagoltam egy mondatot, akkor azt. Arról meg, hogy megértsek haladóbb szövegeket valamilyen szinten, nem is álmodtam.
A spanyolnak viszont szebb a hangzása, a legtöbb ember így gondolja, én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!