Szerintetek tényleg én nem vagyok korrekt a hozzáállásom tekintetében beszélgetést tekintve?
Egy középiskolában dolgozom nyelvtanárként.
Most jött egy új tanár (nem nyelvi szakos).
Egy ideje arra próbál rávenni, hogy németül kommunikáljunk az iskolában, hogy így gyakorolja a nyelvet. Ő most kb. alapfokon van belőle.
De én úgy gondolom, hogy ez részéről kihasználás lenne.
Ugyanis amikor én ugyanígy próbálkoztam az angollal és a franciával a szakos kollégáknál, pattintottak....
Akkor most miért néznek rám rossz szemmel, hogy hárítom ugyanazt németből? Magam is kemény pénzeket fizettem, hogy megtanuljak angolul, mert senki nem volt hajlandó néha-néha beszélgetni velem nyelvgyakorlás céljából. Akkor most én miért tartsak csak úgy ingyenes társalgást, amire próbál rávenni az új kolléga? Ezért most én vagyok a fekete bárány, egy rossz hozzáállással.
Csak nem akarom a szemükbe mondani, hogy nekem ugyanúgy senki nem segített egy percet sem ingyen...
Német-magyar szakos vagyok.
Az új kolléga folyton németül próbál kommunikálni velem.
Amikor nem tudja, hogy fejezze ki magát, rákérdez - vagyis olyan, mintha ingyen németórát próbálna kikényszeríteni.
Ha ennyire komolyan gondolja, akkor keressen erre magántanárt szerintem.
Ahogy én is tettem az angol nyelvvel (amiből a szakos kolléga engem simán pattintott, egy percet se segített csak úgy...).
Én ugyanúgy próbálom pattintani németből ezt az új kollégát és ez miatt én vagyok a fekete bárány. Engem már ez sem érdekel. De azért nehogy én legyek már a ****, mert nem segítek neki ingyen.
Csak nem akarom a szemükbe mondani, hogy nekem ugyanúgy senki nem segített egy percet sem ingyen...
miért nem?
Mert nem akarok balhét, stb.
Egyszerűen bevettem a lexarom tablettát.
Nem tartozik munkakörömbe az, hogy a kollégát tanítsam...ennyi.
Pedig ma is ott beszélt hozzám németül.
Én visszakérdeztem magyarul, hogy mi van? Értek magyarul is. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!