Kezdő németesek! Leveleznétek velem?
Kb. 3-4 hónapja kezdtem németet tanulni, (nem iskolában, nem tanárnál, teljesen magamtól).
Viszont sokszor jó lenne egy-egy szituban valakivel megbeszélni, hogy ez a nyelvtani rész miért is van így vagy úgy. Ha van aki hasonló cipőben jár, és szívesen megosztaná velem ezeket akkor várom az e-mailjét!
Szia! Bár én nem vagyok kezdő, erős középfokon állok, szívesen gyakorolok veled és segítek ha kell.
Írj bátran! :)
Köszönöm. Abban tudtok segíteni, hogy milyen alapvető mondatok vannak arra hogy ha van egy térkép, ott áll valaki és el kell magyarázni hogy jut el a pályaudvarra, vagy a kávézóba vagy akárhová.
Úgy hogy mondjuk végigmegy ezen vagy azon az utcán, aztán a második utcán befordul balra, meg felszáll a buszra megy 5 megállót meg ehhez hasonlók.
A könyvben csak olyan példamondatok vannak, hogy x megkérdi y-tól, hogy hol van pl. a gyógyszertár, és aki válaszol csak annyit mond, hogy a gyógyszertár a posta mellett van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!