Jogászként melyik nyelveket érdemes tanulni?
a németről azt mondta egy egyetemi tanárom,hogy nem sok haszna van már,akkor mit érdemes?
az angol mellé
Akkor a tanárod egy p5sfej.
A jogtudomány egyik legfőbb szakmai nyelve a német, már a 19. századtól. Megint más, hogy globális fontosság tekintetében az angol most durván beelőzte, de a kontinentális jogrendszerek még mindig leginkább a német jogra és német jogi tanulmányokra, fogalmakra támaszkodnak (és már nem annyira a latinra, meg a római jogra). Szóval jogásznak az angol mellé igenis a német a legjobb. Ha esetleg valaki nagyon ódzkodik a némettől, akkor legvégső esetben francia, diplomácia, EU-s jog miatt az is elég hasznos.
Az egészet nem a Blikkben vagy a Burdában olvastam, meg nem az ismerősöm ismerősének ismerősétől hallottam, aki csak hallotta, hogy valaki látta. Én is jogot végeztem, és bizony elég sok németes dolog jött elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!