Mi a leghatékonyabb módja a nyelvtanulásnál az új szavak btanulásának? Van valami módszer, amivel gyorsan meg tudok tanulni sok szót egyszerre, és aktív marad?
Szerintem a sok gyakorlat segít. Először csak 10-15 szót tanultam meg naponta - minden második nap.. viszont így egy fél év után ott járok, hogy napi 50 szót is könnyedén megtanulok.
Persze a szavak tanulása mellett olvasom a könyveket, gyakorlom a nyelvtant, fordítom a mondatokat a feladatos könyvembe és ha kikapcsolódok azt is angolul, pl: sorozatot nézek egyenlőre angolul angol felirattal így sok szó megragad.
Másnap pedig átveszem az előző napikat, mindet. Van egy kis utazói könyvem amiben kb 2-3 ezer szó van, azokat tanulom sorba, így könnyű visszaellenőrizni.
Inkább kifejezéseket tanulj.
Vagy tematikusan.
Igen. Szavak helyett kifejezéseket kell tanulni, és példamondatokat. Ha csak szavakat tanulsz, akkor jó eséllyel nem fognak egyenként eszedbe jutni beszéd során.
Szó/kifejezéstanuláshoz elég jók állítólag az SRS-ses (spaced repetition system) alapú memóriafejlszető programok, pl Anki, Supermemo. Ezek épp hogy csak olyan gyakorisággal kérdezik ki a szókártyákat, ahogy épp már elfelejtenék őket, megkönnyítik az ismétlést, nem teszik a tanulást monotonná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!