Melyik nyelvet tanuljam az alábbiak közül? Lengyel, cseh, török, holland nyelv közül választhatok. Abszolút kezdő lennék.
Igaz egy kicsit késve írok ide, de szerintem ezt az alapján kell eldönteni, hogy az ember kikkel akar beszélni és milyen munkát szeretne. Ha az ember a török meg SOKisztáni országok kecskepásztoraival, vagy máktermelőivel akar beszélni a törököt érdemes választani. Persze én itt most nem akarom egyik népet sem általánosítani, de ezekben az országokban nagyrészt ilyen munkákból él az emberek többsége.
Ha turistákkal, üzletemberekkel, stb.-el, akkor inkább a holland, vagy a cseh. Bár szerintem Magyarországon kevesebben beszélnek lengyelül.
Én most felháborodtam: Mi az hogy "Két szláv, egy török és egy germán nyelv"???! legfeljebb 3 indoeurópai és egy altáji.
Hülyék.
Én azt szoktam mondani, hogy a lengyelt azért érdemes, mert minden dobozon írja lengyelül az utasításokat, de nem mindig magyarul :D NA komolyan: ha turisztikában akarod használni, akkor az angolon kívül a csehet ajánlom, mert szép ország, és lesznek oda utak. Hollandul csak azért érdemes, mert a holland sokkal jobban viszonyul hozzád, ha az anyanyelvén beszélsz hozzá, de az angol is megteszi amúgy. Törököt csak a párkányi török fagyizóba :D (egyébként azt mondom, ne).
Na én még mindig a csehet ajánlom, mert szép nyelv, és a felsoroltak közül - ha nem a holland -, a leghasznosabb.
Előző vagyok.
Tudom, hogy neked a hasznosság a fontos, de ahány nyelvet tudsz, annyi ember vagy, így bármelyik hasznos lehet valahol. :)
Kérdező, végül melyiket kezdted el? :o
Én amúgy a lengyelt választottam volna, mert imádom a szláv nyelveket <3 És elvileg a lengyel a legnehezebb a szláv nyelvek közül, szóval engem büszkeséggel töltene el, ha ezt a nehéz nyelvet meg tudnám tanulni :D Most oroszul tanulok, de valamikor szeretnék lengyelül is c:
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!